EXCLUSIV | George Simion, discurs mobilizator la Roma: Să câștigăm împreună toate bătăliile / Cadou pentru Giorgia Meloni / Ce a discutat cu Elon Musk

Publicat: 17/12/2023, 14:41
Actualizat: 17/12/2023, 16:23

George Simion, președintele AUR, a ținut un nou discurs în Italia, în cadrul unui eveniment politic de anvergură, Atreju, organizat anual, al cărui invitat special a fost antreprenorul și CEO-ul Tesla, Elon Musk.

Motto-ul evenimentului de anul acesta a fost „Bine ai revenit mândria italiană”. Cu această idee și-a început discursul George Simion, ținut în limba italiană, din respect pentru participanți.

Eu sunt latin. Și sunt român. Voi sunteți foarte mândri că sunteți italieni, așa cum noi suntem mândri că suntem români. Împreună, trebuie să fim mândri că suntem latini și trebuie să-i redăm gloria civilizației noastre, a spus liderul AUR, pe scenă.

George Simion a vorbit în cadrul panelului „Europa pe care trebuie să o apărăm: motivele conservatorilor împotriva superstatului european” din care au mai făcut parte, printre alții, Raffaele Fitto, ministrul italian al afacerilor europene, Jorge Buxade Villalba, vicepreședinte ECR, Assita Kanko, vicepreședinte grupul ECR din Parlamentul European, Carlo Fidanza, liderul delegației Fratelli d’Italia din Parlamentul European.

Încă de la început, liderul AUR a transmis audienței că va câștiga alegerile europarlamentare din 2024.

Vom câștiga următoarele alegeri europene din România. Putem câștiga, cu siguranță, împreună cu românii care trăiesc în Italia, a afirmat George Simion.

Iar, după alegeri, la Bruxelles se va instala un guvern de centru-drepta, este dorința lui George Simion, care nu mai vrea modelul Ursula von der Leyen sau Romano Prodi, considerat fondatorul politicii de centrul-stânga italiană, fost șef al Comisiei Europene, între 1999-2004, și de două ori premier al Italiei.

Modelul nostru politic și liderul nostru nu este Romano Prodi, nu este (n.r. Enrico) Letta, nu este Elly Schlein, nu este Franz Timmermans, nu este Ursula von der Leyen. Modelul nostru politic este încă aici, la Roma. Tinerii noștri din București, eu sunt președintele partidului suveranist din România, ca și tinerii de aici din Roma, cântă „Avanti ragazzi di Buda” (n.r. cântec anticomunist italian). Acest cântec „Avanti ragazzi di Buda” amintește de lupta pe care noi am dus-o împotriva comunismului, a mai spus Simion.

Liderul AUR a avut și un dar pentru Giorgia Meloni, supranumită „leoaica Europei”: o grafică a Columnei lui Traian, pe care a cumpărat-o dintr-un magazin de antichități din fața Castelului San Angelo.

A folosit desenul în discurs pentru a face o trimitere istorică la rădăcinile noastre latine. Apoi, i l-a oferit premierului italian.

Am intrat într-un magazin de antichități din fața Castelului San Angelo. Am găsit asta. Este desenul Columnei lui Traian. Noi, cu Dacia, suntem aici. Este un vechi desen, realizat de Stefano Duperac, în 1575. Avem, la București, o copie a Columnei lui Traian realizată în 1934. Soluția pentru rădăcinile noastre latine, pentru rădăcinile noastre creștine este aici, la Roma, este aici, cu liderul vostru, cu Leoaica Europei (n.r. Giorgia Meloni), este aici la Guvernul Italiei de centru-dreapta.

Simion a spus, pentru Gândul, de ce a simțit nevoia să-i facă acest dar premierului Italiei.

Pentru a o încuraja să continue lupta în fruntea guvernului Italiei. În curând, vom reuși și noi sa luăm guvernarea în România și nu va mai fi singură, a transmis președintele AUR.

În backstage, șeful AUR a dat mâna cu miliardarul american, Elon Musk, care a fost la eveniment însoțit de fiul său de trei ani, X. Cei doi au schimbat câteva cuvinte despre politică, progres tehnologic și natalitate.

Elon este foarte simplu, modest. Am vorbit despre diferența de percepție a ecologiștilor extremiști de azi, care vor să oprească activitatea economică, pe motive inventate. Despre progres tehnic. Și despre natalitate, care trebuie să crească peste tot unde trăim, în România, Italia și Statele Unite, a spus George Simion, în exclusivitate, pentru Gândul.

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă: Fără Timişoara, nu ar fi fost posibilă căderea „unui sistem care a ucis oameni”

Motivul pentru care Ungaria AMENINȚĂ Bulgaria că îi va bloca aderarea la Schengen: „Vom opune veto intrării lor în Schengen”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...