VIDEO | Dan Vîlceanu a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Finanțelor. Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire

Publicat: 18 08. 2021, 18:00
Actualizat: 18 08. 2021, 19:39

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanțelor, a anunțat Administrația Prezidențială, prin intermediul unui comunicat. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc, tot miercuri, la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

UPDATE: Dan Vîlceanu a depus, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestire în funcţie

La ceremonie au participat preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Ludovic Orban, alături de premierul Florin Cîţu.

Dan Vîlceanu a depus, miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Finanţelor, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Update. Decretul de numire a lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanţelor a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.

De asemenea, potrivit sursei citate, la data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021. Premierul Florin Cîțu a ocupat funcția de ministru interimar al Finanțelor.

Dan Vîlceanu a fost validat, miercuri, de conducerea PNL pentru a prelua portofoliul Finanțelor, cu 42 de voturi pentru și un vot împotrivă, adica cel al președintelui PNL, Ludovic Orban.

Ședința a fost convocată de tabăra premierului, în timp ce din tabăra lui Orban a participat doar acesta la ședință.


CITEȘTE ȘI: Cine este Dan Vîlceanu, validat în PNL pentru Ministerul Finanțelor