Dan Vîlceanu, validat pentru funcția de ministru de Finanțe. Doar Ludovic Orban a votat împotrivă

Dan Vîlceanu, validat pentru funcția de ministru de Finanțe. Doar Ludovic Orban a votat împotrivă
Dan Vîlceanu / FOTO - Arhivă
Publicat: 18/08/2021, 12:13
Actualizat: 18/08/2021, 12:20

Un număr de 47 de membri au votat pentru susținerea lui Dan Vîlceanu la funcția de ministru al Finanțelor. Ludovic Orban este singurul care a votat împotrivă: ”Există riscuri cu privire la această desemnare”, a spus președintele PNL.

„Votul a fost dat. Sunt 70% dintre președinții de filială care au fost astăzi aici. Astăzi vom înaintea propunerea și sunt convins că astăzi vom depune și jurământul. (…) Am votat o derogare pentru candidatura mea la șefia PNL, a fost vot unanim pentru această derogare”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței. „Tot astăzi am cerut votul colegilor pentru programul de investiții Anghel Saligny, a fost un vot unanim. Este un program pentru români”, a mai spus premierul.

„Îmi doresc să preiau cât mai repede portofoliul”, a declarat Dan Vîlceanu.

„Îi mulțumesc premierului pentru susținere. Este onorant pentru mine că astăzi am primit votul colegilor, este o încerdere pentru care mă simt obligat. Ministerul de Finanțe este unul dintre ministerele foarte importante și nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu prim-ministrul. Am lucrat foarte bine în comisia de finanțe și îmi doresc ca să preiau cât mai repede portofoliul”, a spus acesta.

Orban a votat împotriva nominalizării lui Vîlceanu ca ministru de Finanţe

Ludovic Orban a votat împotriva nominalizării lui Vîlceanu ca ministru de Finanţe. Președintele PNL a declarat că există riscuri cu privire la această desemnare.

„I-am anunţat pe colegii mei că votul împotrivă îmi aparţine. Modul în care s-a întâmplat procedura, faptul că nu am avut o discuţie cu Florin Cîţu pe tema propunerii formulate şi făcută public de premier, faptul că BPN a fost convocat intempestiv, fără să fiu informat… (…) Vreau să se ştie că prin votul dat ca preşedinte PNL mi-am exprimat rezervele extrem de serioase faţă de această candidatură. Florin Cîţu, în toate apariţiile publice a spus că susţine competenţa, integritatea şi aşa mai departe. Din punctul meu de vedere, există riscuri cu privire la această desemnare. De asemenea, am votat împotrivă pentru ca opinia publică să ştie foarte clar că răspunerea integrală îi aparţine premierului Cîţu şi celor care au convocat BPN”, anunţă Ludovic Orban

El preciează că Dan Vîlceanu nu a solicitat nicio discuţie cu el, ca lider PNL.

„De asemenea, nu am putut să am o discuţie mai profundă de evaluare cu premierul Florin Cîţu”, a adăugat Orban.