Klaus Iohannis îi cere, din nou, demisia lui Victor Ponta

Publicat: 13 07. 2015, 15:50
Actualizat: 13 07. 2015, 15:59

This browser does not support the video element.

Cu o nouă calitate în dosarul „Turceni-Rovinari”, în care este inculpat, alături de Dan Șova, premierul Victor Ponta așteaptă acum și sechestru pe o parte din averea sa. Aflat într-o vizită în Spania, președintele Klaus Iohannis, întrebat de cazul lui Victor Ponta, a spus că-și menține evaluarea făcută pe 5 iunie, în ziua în care DNA a anunțat urmărirea penală a premierului.

„Nu am nimic de adăugat, îmi mențin acea evaluare din 5 iunie. Vom colabora instituțional”, a spus președintele, în Spania, după întâlnirea cu premierul Mariano Rajoy.

În 5 iunie, Victor Ponta a ajuns în fața procurorilor DNA, care l-au anunțat că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor. Faptele de care a fost acuzat sunt din dosarul Turceni – Rovinari și ar fi fost săvârșite în perioada în care Ponta a fost avocat.

După o întâlnire de urgență la Cotroceni cu premierul, la momentul respectiv, Klaus Iohannis i-a cerut demisia lui Victor Ponta.

„Primul ministru este învinuit de fapte penale. După părerea mea este o situație imposibilă pentru România. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia primului ministru Victor Ponta”, a spus Iohannis.