Klaus Iohannis, mesaj de 8 martie. Șeful statului a fost prezent duminică la Sibiu

Publicat: 07 03. 2021, 15:22
Klaus Iohannis, mesaj de 8 martie. Șeful statului a fost prezent duminică la Sibiu. Sursa: MEDIAFAX FOTO

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis duminică un mesaj doamnelor și domnnișoarelor, în contextul în care luni, 8 martie, este sărbătorită Ziua Internațională a Femeii.

Șeful statului a fost prezent sâmbătă la biserică la Sibiu, împreună cu soția sa, ocazie cu care a transmis un mesaj scurt de 8 martie, informează Antena 3.

Iohannis a mers duminică, împreună cu soția sa Carmen, la biserica din Piața Mare de la Sibiu.

Şeful statului le-a transmis o urare doamnelor și domnișoarelor care l-au aşteptat la ieşirea din lăcașul de cult.

„La mulţi ani pentru mâine!”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis urmează să promulge bugetul

Președintele Klaus Iohannis se pregătește să promulge legea bugetului de stat pe 2021, dat fiind faptul că opoziția nu a mai atacat proiectul la Curtea Constituțională după votul din Parlament.

Potrivit jurnaliștilor Antena 3, legea bugetului de stat pe anul în curs a ajuns chiar duminică pe masa șefului statului.

Dat fiind faptul că opoziția nu a mai atacat proiectul la Curtea Constituțională și nici nu o mai poate face, pentru că sâmbătă a expirat termenul-limită în acest sens, cel mai probabil Klaus Iohannis va promulga bugetul la începutul săptămânii viitoare, în contextul în care proiectul a rămas în forma pe care și-au dorit-o atât președintele, cât și premierul Florin Cîțu.

Bugetul de stat pe anul 2021 nu a suferit nicio modificare în Parlament, toate amendamentele inițiate de parlamentarii din opoziție fiind respinse.

Astfel, spre exemplu, deficitul bugetar rămâne cel de 7,16%, asumat de Guvern.

Florin Cîțu, despre buget: „Vom încerca să folosim cât mai mult din fonduri europene”

Premierul Florin Cîțu a declarat recent că Guvernul intenționează să acceseze cât mai multe fonduri europene anul acesta, pentru a sprijini economia.

„Lecția pe care am învățat-o anul trecut, adică am învățat-o în 2008, dar am aplicat-o și anul trecut: cât mai multe investiții. Avem nevoie de o economie sănătoasă pentru a plăti oamenii, dar avem nevoie și de oameni sănătoși. Provocarea mare a bugetului pe 2021 a fost să alocăm cât mai mulți bani pentru investiții. Execuția bugetară pentru investiții, vom încerca să folosim cât mai mult din fonduri europene. Anul aceste 52% vor fi finanțări din fonduri europene. Urmăresc analizele pe care le fac specialiștii, de fiecare dată când apare un buget. Am urmărit analizele Consiliului Fiscal, o instituție care n-a fost foarte prietenoasă cu guvernele, dar anul acesta au concluzionat că avem un buget realist. În martie vom avea o analiză din partea Comisiei Europene, iar în aprilie vom avea cele trei evaluări din partea instituțiilor de rating”, a declarat premierul.