Lacrimi și durere în PNL. Unul dintre cei mai vechi primari din România a murit. “Vestea ne-a cutremurat!”

Publicat: 07 02. 2021, 20:37
Lacrimi și durere în PNL. Unul dintre cei mai vechi primari din România a murit. “Vestea ne-a cutremurat!”

Mircea Pătrânjan, primarul comunei Romos, a încetat din viață duminică, la vârsta de 72 de ani. Tristul anunț a fost făcut pe Facebook, de Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.

Mircea Pătrânjan era unul dintre cei mai longevivi primari din România. I-a reprezentat pe localnicii din Romos încă din 1996 și era iubit în comunitate, grație faptului că era deschis și asculta orice problemă.

Vestea trecerii în neființă a colegului nostru Mircea Pătrânjan ne-a cutremurat. A fost un om deosebit, dedicat comunității pe care a condus-o mulți ani și a reușit să dea un exemplu de administrație cu adevărat performantă. Transmitem condoleanțe familiei îndurerate și ne rugăm ca Dumnezeu să-l odihnească cu drepții! Rămas bun, drag prieten!”, este mesajul scris de Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara, pe pagina de Facebook a filialei.

Mircea Pătrânjan (PNL), primarul comunei Romos încă din 1996

Născut pe data de 16 aprilie 1948, la Stremț, în județul Alba, Mircea Pătrânjan era de profesie inginer agronom. Din 1996, a fost ales de șapte ori consecutiv ca primar al comunei Romos, din județul Hunedoara. Pe 27 septembrie 2020, a câștigat ultimul mandat. Potrivit apropiaților, bărbatul se confrunta cu probleme de sănătate.

“Nu sunt de-al locului, dar m-au adoptat!”

În 2019, Mircea Pătrânjan a acordat un interviu, în care a vorbit despre secretul care l-a transformat într-unul dintre cei mai vechi primari de pe teritoriul României.

Eu nu sunt de-al locului, m-am născut la Teiuş, iar romoşenii sunt mândri şi nu-i consideră de-ai lor pe venetici decât după ce trăiesc măcar 50 de ani printre ei. Dar pe mine m-au adoptat. Ca primar, nu poţi să le dai neapărat pâine, dar poţi să le dai utilităţi, să le faci viaţa mai uşoară, şi îşi obţin ei pâinea apoi”, mărturisea bărbatul.