Fost primar al Sectorului 1, mort de Covid-19! A fost consilierul Gabrielei Firea

Fost primar al Sectorului 1, mort de Covid-19! A fost consilierul Gabrielei Firea
Fost primar al Sectorului 1, mort de Covid-19! A fost consilierul Gabrielei Firea
Publicat: 07/11/2020, 12:04

Covid-19 mai face o victimă celebră. De data aceasta este vorba despre un politician, fost primar al Sectorului 1 și ex-consilierul Gabrielei Firea. Vasile Gherasim era în prezent consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României, decesul fiind anunțat chiar de colegii săi.

Vasile Gherasim avea 70 de ani și un trecut legat de politică.

Vasile Gherasim, fost deputat, primar și consilier

În lunga activitate politică, Vasile Gherasim a fost primarul Sectorului 1 între 2000 și 20004.

Cu profundă tristețe am primit vestea plecării dintre noi a colegului nostru, Vasile Gherasim, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României. Vasile Gherasim s-a născut în 27 ianuarie 1950, în localitatea Moinești, județul Bacău. Licențiat în drept și sociologie, doctor în sociologie urbană, Vasile Gherasim a desfășurat pe parcursul carierei sale o intensă activitate în administrația publică centrală și locală a statului român.

În anul 2000 a fost ales Primar al Sectorului 1 al Capitalei, iar la finalul mandatului, în anul 2004, a fost numit secretar de stat în Ministerul de Interne și Administrației Publice, funcție pe care a exercitat-o până în anul următor. În anul 2005 a primit din partea Președintelui României Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler”. În următorii trei ani a condus o firmă în mediul privat pentru ca, începând cu anul 2008, să revină în sfera administrației publice, în poziția de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București. La sfârșitul aceluiași an este ales deputat, iar pe parcursul legislaturii 2008-2012 își desfășoară activitatea în Parlamentul României. După încheierea mandatului rămâne în forul Legislativ în calitate de consilier parlamentar, iar între anii 2015-2017 ocupă poziția de consilier al Primarului General al Capitalei.

În același an, în data de 7 noiembrie, prin Hotărârea Parlamentului nr. 94/2017, Vasile Gherasim este numit în funcția de consilier de conturi. Desemnat de Plenul Curții de Conturi a României la conducerea Departamentul VII, Vasile Gherasim a coordonat, cu echilibru și tact, o gamă complexă de activități cu specific juridic care presupun asistență și consultanță acordată structurilor de specialitate, precum și reprezentarea instituției în instanțele judecătorești

Dumnezeu să-l odihnească!”, anunță Curtea de Conturi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase