Lider PSD: Cu Shhaideh nu se putea sta neapărat la cafea, discutai lucruri concrete, poate mai concrete decât discutai cu un bărbat

Redactor:
Corespondenti
Lider PSD: Cu Shhaideh nu se putea sta neapărat la cafea, discutai lucruri concrete, poate mai concrete decât discutai cu un bărbat
Liderul PSD Constanța. formațiune din care care provine Sevil Shhaideh, spune că propunerea acesteia pentru funcția de premier din partea PSD-ALDE este una potrivită, dar recunoaște că nominalizarea a fost o surpriză chiar și pentru organizația Constanța.

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, președinte al organizației municipale și președinte executiv al filialei locale a PSD Constanța, spune că nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru funcția de premier a României este „potrivită”, fiind un model de succes al cuiva care vine din administrația publică locală.

Decebal Făgădău a declarat că, deși Sevil Shhaideh este membru PSD doar de anul trecut, personal o cunoaște de peste 10 ani, din perioada în care aceasta ocupa funcțiile de director Sisteme Informatice, respectiv, al Direcției Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Județean Constanța. „Este o propunere potrivită. Este un om potrivit și un semnal extraordinar. Sunt mândru că o cunosc și că este din Constanța. O cunosc de mai bine de 10 ani și pot spune că este un om excepțional din toate punctele de vedere. Și uman și profesional. Cât timp a lucrat în Constanța, cât a condus Direcția Generală de Proiecte, proiectele pe care le-a implementat au fost date ca model. Iar apoi, cât timp a fost ministrul al Dezvoltării Regionale a fost un model, venea prima la muncă și pleca ultima. Pot spune că mi-a consolidat stima și mândria pe care le port față de ea. Este un model de succes al cuiva care vine din administrația publică locală”, a declarat primarul Constanței. Decebal Făgădău a spus că nominalizarea lui Sevil Shhaideh a fost o surpriză pentru filiala locală. „Nominalizarea doamnei Shhaideh a fost o surpriză pentru noi, dar o surpriză foarte plăcută”, a mai comentat el.

Mihai Chirica, lider PSD Iași, vicepreședinte PSD: „Noi am avut dimineață o sedință la care l-am împuternicit pe domnul Dragnea să prezinte președintelui propunerea de premier. Nu sunt foarte multe de comentat este o propunere venită din sânul partidului, vorbește foarte bine despre egalitatea de șanse , cred că temperează bine avântul unor declarații premature care s-au petrecut imediat după rezultatul alegerilor din partea unor alți lideri PSD. De regulă, femeie se apleacă cu seriozitate atunci când este pusă să facă o treabă importantă, eu personal totdeauna am avut succes în proiectele în care am colaborat cu doamne. Sunt sigur că va reuși să stăpănească o structură guvernamentală indiferent de faptul că este femeie. Eu o cunosc pe dumneaei din timpul mandatului de secretar de stat pe care l-a avut la Ministerul Dezvoltării. Era o doamnă cu care nu se putea sta neapărat la cafea, cu dumneaei se discutau lucruri concrete, poate chiar mai concrete decât discutai cu un bărbat și e un lucru benefic. Cred eu că va răspunde cu succes acestor provocări. Pe de altă parte, nu pare a fi femeia condusă, ci va fi femeia care va conduce, desigur într-o manieră de consultare permanentă cu oamenii care au desemnat-o.”

Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan: „Este un om cu foarte multă experiență în administrație. O cunosc de mult timp, de pe vremea de când era în conducerea UNCJR. Am lucrat împreună cu dumneaei foarte bine și când era secretar de stat în Ministerul Administrației Publice și Dezvoltării Regionale. Este un om de administrație și împreună cu Liviu Dragnea vor face o echipă foarte bună care va pune în practică programul de guvernare al PSD”.

Lider PSD Cluj: Este o onoare pentru PSD că va da primul premier femeie din România. „Este o propunere binevenită, viitorul premier are experiență substanțială în administrație și în actul de guvernare. Este o onoare pentru PSD că va da primul premier femeie din România. Sevil Shhaideh este o persoană cunoscută, a fost ministru”, a spus, pentru MEDIAFAX, președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra

Vicepreședintele PSD, senatorul Paul Stănescu, lider al organizației județene Olt: „Cred că este o propunere bună, cred că este o propunere de nerefuzat pentru președintele Iohannis. Doamna Shhaideh este membru de partid, așa cum a spus și președintele Dragnea că va fi, cu carnet de partid, și e un om excepțional. Eu o știu, de exemplu, de când eram la Uniunea Consiliilor Județene. Este un om aplicat, un om căruia îi place să muncească, deci o propunere foarte bună”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Paul Stănescu.

În ceea ce privește componența viitorului executiv, Stănescu a declarat că aceste discuții vor începe joi, după anunțul președintelui Iohannis privind desemnarea premierului. El a mai spus că în guvern poate fi și un reprezentant al PSD Olt. „După consultări, președintele desemnează premierul și apoi trecem la treabă, ne gândim la miniștri. Este posibil ca dintre miniștri să fie și reprezentanți ai județului Olt”, a conchis Stănescu.

Aurel Popescu: președinte al organizației municipale al PSD Târgu-Jiu: „Este o decizie foarte serioasă a domnului președinte Liviu Dragnea, ținând cont de faptul că în permanență, în această perioadă, au fost atâtea dezbateri pe această temă, au fost atât de multe nume aruncate în spațiul public, lucru care a determinat conducerea centrală a partidului și în mod special pe domnul președinte Liviu Dragnea să găsească soluția ideală pentru ca, odată făcută propunerea domnului președinte Klaus Iohannis, să nu poată fi refuzată și coaliția guvernamentală PSD-ALDE să poată să-și pună în aplicare programul cu care a venit în fața cetățenilor României. Este important de subliniat un lucru care o recomandă pe doamna Sevil Shhaideh pentru această funcție, faptul că știe foarte serios ce înseamnă administrația publică, a lucrat ca și director în Consiliul Județean Constanța, a lucrat ca și secretar de stat în Ministerul Dezvoltării și chiar ministru al Ministerului Dezvoltării, o perioadă de timp. Deci a trecut prin toate aceste faze, a făcut toți pașii, cei mai potriviți pași pentru ca, în urma acestor etape, să poată să fie nominalizată pentru funcția de prim-ministru, o funcție cu o răspundere extraordinar de mare, o funcție care trebuie să fie atribuită unei persoane potrivite pentru bătălia care urmează. E adevărat că avem patru ani de guvernare, patru ani importanți. Eu personal nu o cunosc pe doamna Sevil Shhaideh, dar din discuțiile purtate cu colegii mei, care au colaborat și care o cunosc destul de bine, este o persoană foarte abilă, foarte bine pregătită, cu o capacitate de muncă foarte mare”.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Ca ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh a avut o activitate foarte bună. Este o propunere bună

Întrebat dacă va fi desemnată de Klaus Iohannis pentru această funcție, Ioan Dîrzu a spus: „Eu cred că da”. „Ca ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a avut o activitate foarte bună. Eu cred că este o propunere bună”, a spus Ioan Dîrzu, fiind întrebat de corespondentul MEDIAFAX ce părere are despre propunerea PSD-ALDE de premier. 

Ioan Dîrzu a spus că o cunoaște pe Sevil Shhaideh de când a ocupat funcția de ministru al Dezvoltării Regionale. „Cred că e o persoană foarte profesionistă și cred că acesta este tonul pe care vrea să-l dea președintele Liviu Dragnea, cu oameni foarte bine pregătiți, foarte profesioniști”, a adăugat deputatul Ioan Dîrzu.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Trecutul STRANIU al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean! Ce făcea bărbatul...
NEWS ALERT Euro urcă la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Ce se întâmplă cu dozele de vaccin neutilizate?
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide