Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier, după rezultatul alegerilor parlamentare

Publicat: 07 12. 2020, 14:10
Actualizat: 07 12. 2020, 19:23
Ludovic Orban (FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto)

Ludovic Orban a susținut luni, la ora 19.00, o declarație de presă la Palatul Victoria, la ora 19.00, prin care a anunțat că își depune depună mandatul de premier.

*Știre în curs de actualizare.

Klaus Iohannis, prima ieșire publică după alegerile parlamentare: „Rezultatele arată că nu există un câștigător clar al acestor alegeri”

Președintele Klaus Iohannis a susținut luni, 7 decembrie, de la ora 18:00, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, fiind prima ieșire publică după alegerile parlamentare de duminică.

Președintele Iohannis a început prin a mulțumi celor care au votat duminică. „Vă garantez că fiecare vot va fi luat în considerare și fiecare vot contează”, a spus șeful statului.

Totuși, acesta a recunoscut că participarea la vot a fost redusă și „este foarte clar că sunt mulți români care fie nu au primit suficientă informație despre aceste alegeri, fie sunt nemulțumiți de mine, de partide, de întreagă clasa politică sau de anumite măsuri luate. Eu văd aceste lucruri și este important ca noi toți politicienii să vedem aceste lucruri, să le analizăm și să venim în întâmpinarea românilor care nu au mers la vot”.

Citește aici principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis!

Premierul Ludovic Orban, întâlnire de ultimă oră cu Klaus Iohannis la Cotroceni

Declarația președintelui din această seară a venit după ce, tot astăzi, s-a întâlnit cu premierul Ludovic, la Palatul Cotroceni, înainte de consultările oficiale cu partidele.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc înaintea ședinței conducerii PNL care are loc în această seară, în care se va analiza rezultatul prost înregistrat de liberali la alegerile de duminică.