Luminița Odobescu acuză regimul lui Putin pentru moartea lui Navalnîi / „Va rămâne un simbol al luptei pentru democrație”

Publicat: 19 02. 2024, 12:54

This browser does not support the video element.

La începutul reuniunii Reuniunea Consiliului Afaceri Externe al UE, ministrul român Luminița Odobescu a indicat regimul lui Vladimir Putin responsabil pentru moartea lui Alexei Navalnîi. 

La reuniune participă și soția fostului opozant rus, Iulia Navalnaia.

În ceea ce privește moartea lui Alexei Navalnîi, nu există nicio îndoială cu privire la responsabilitatea regimului lui Putin. Va rămâne un simbol al luptei pentru democrație, demnitate, drepturile omului și libertate. Este o pierdere pentru toți rușii care luptă pentru libertate și democrație. Salut prezența astăzi a soției sale, Yulia Navalnia, într-un moment foarte, foarte dificil pentru ea și familia ei.

Cu doar cinci zile înaintea celei de-a doua aniversări de la începutul războiului, Consiliul Afaceri Externe va discuta despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, după un schimb informal de opinii cu ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Reprezentantul României a transmis că va solicita în cadrul reuniunii ajungerea la acordul privind facilitatea europeană de pace.

Este foarte important să continuăm sprijinul nostru, sprijinul nostru multidimensional pentru Ucraina. Angajamentul nostru ferm în sprijinirea Ucrainei. Unitatea noastră ar trebui evidențiată, mai ales acum când comemoram doi ani de la agresiunea brutală a Rusiei împotriva Ucrainei. Voi solicita ajungerea la acordul privind facilitatea europeană de pace și crearea fondului de asistență pentru Ucraina.

CITEȘTE ȘI:

Novaia Gazeta: Trupul lui Alexei Navalnîi are vânătăi și a fost mutat la morga spitalului din Salekhard. Principalele IPOTEZE privind cauza vânătăilor