Novaia Gazeta: Trupul lui Alexei Navalnîi are vânătăi și a fost mutat la morga spitalului din Salekhard. Principalele IPOTEZE privind cauza vânătăilor

Novaia Gazeta: Trupul lui Alexei Navalnîi are vânătăi și a fost mutat la morga spitalului din Salekhard. Principalele IPOTEZE privind cauza vânătăilor
ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.
Publicat: 18/02/2024, 17:14

Pe corpul lui Alexei Navalnîi au fost găsite vânătăi, însă nicio autopsie nu a fost efectuată până la 17 februarie, potrivit surselor citate de Novaia Gazeta Europe. La morga spitalului clinic districtual din Salekhard s-ar afla trupul neînsuflețit al disidentului rus care a murit vineri în colonia penală numită „Lupul polar”.

Moartea lui Alexei Navalnîi în colonia penală cu regim special IK-3 din Kharp a devenit principalul subiect de discuție al locuitorilor din Salekhard, capitala Districtului autonom Iamalia-Neneția.

Un localnic, Dmitri, a spus pentru Novaia Europa că cei care locuiesc aici de cel puțin două decenii au cunoștințe și prieteni în multe domenii de activitate, deoarece Salekhard nu este un oraș mare – cu puțin peste 50.000 de locuitori.

De aceea, este dificil să păstrezi ceva în secret de oamenii care locuiesc aici. În special atunci când vine vorba de evenimente care au un impact global, cum ar fi moartea unui politician atât de cunoscut.

Imediat după ce Navalnîi a murit brusc vineri, corpul său a fost transportat inițial în oraşul Labytnangi, la 36 de kilometri de colonia penitenciară, unde a murit în satul Kharp. Dar, potrivit surselor, corpul său a fost mutat vineri la Spitalul Clinic Districtual din capitala regională Salekhard.

Un paramedic al serviciului de ambulanță Salekhard a declarat: „De obicei, cadavrele persoanelor care mor în închisoare sunt duse direct la Biroul de Medicină Legală de pe strada Glazkova, dar în acest caz a fost dus la spitalul clinic dintr-un motiv oarecare”.

Morga, păzită cu poliția

L-au transportat la morgă, l-au adus înăuntru și au pus doi polițiști în fața ușii. Ar fi putut fi instalat un panou care ar fi indicat că ceva misterios are loc în această locație. Toată lumea dorea să știe ce s-a întâmplat, ce era tot secretul și dacă au încercat să ascundă ceva semnificativ, a declarat localnicul pentru Novaia Gazeta Europe.

Moartea lui „nu a fost de natură criminală” – Termenul folosit pentru an indica faptul că armele de foc nu erau implicate – a fost rapid dezvăluit că cadavrul care a fost transportat acolo era cel al lui Alexei Navalnîi. Apoi, s-a răspândit vestea că patologilor din spitale li s-a interzis să efectueze autopsie.

„În acest moment, părerile devin împărţite. Unii au spus că a venit un ordin de la Moscova să aştepte sosirea specialiştilor din capitală, în timp ce alţii au spus că înşişi medicii spitalului au refuzat să facă o autopsie. Cazul este politic şi nu este clar cum va ieşi. Şi dacă efectuaţi o autopsie şi primiţi un ordin direct de a schimba rezultatul, nu puteţi ieşi din ea. Şi poţi fi, de asemenea, făcut vinovat. … Dar dacă nu a fost autopsie, nu au pe cine să întrebe”, a spus paramedicul.

Paramedicul a mai spus că i s-a spus că trupul lui Navalnîi prezenta semne de vânătăi şi, deşi vânătăile nu păreau să fi fost de la bătăi, Navalnîi trebuie să fi fost încă în viaţă pentru ca vânătăile să apară, a adăugat el.

„Ca paramedic cu experienţă, pot spune că rănile descrise de cei care le-au văzut păreau să fie de la convulsii. … Dacă o persoană are convulsii şi ceilalţi încearcă să îl ţină apăsat, dar convulsiile sunt foarte puternice, atunci apar vânătăi. Ei au mai spus că avea o vânătaie pe piept – de genul care provine din masajul cardiac indirect. Aşa că au încercat să-l resusciteze şi probabil că a murit din cauza unui stop cardiac. Dar nimeni nu spune nimic despre motivul pentru care a avut un stop cardiac”, a adăugat paramedicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Care sunt cele mai curate aeroporturi din lume? Doar unul este în Europa!