Marcel Ciolacu, mesaj după victoria Maiei Sandu: „O confirmare a dorinței majorității cetățenilor Republicii Moldova de apropiere strategică de Europa și de România”

Publicat: 16 11. 2020, 11:49
Foto: Facebook

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a scris un mesaj pe Facebook prin care salută „victoria istorică a Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din Republica Moldova!”.

Salut victoria istorică a Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din Republica Moldova!

Acest rezultat reprezintă o confirmare a dorinței majorității cetățenilor Republicii Moldova, din țară și din Diaspora, de apropiere strategică de Europa și de România, singura garanție a unui viitor mai bun, mai prosper, lipsit de coruptie și oligarhie”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Maia Sandu este noul preşedinte al Republicii Moldova. Câte voturi a obținut Igor Dodon / Klaus Iohannis a felicitat-o pentru victorie

Maia Sandu, candidatul pro-european de la Chișinău, este noul președinte al Republicii Moldova, după numărarea tuturor voturilor din secțiile de pe teritoriul țării și a celei mai mari părți din voturile Diasporei. Klaus Iohannis a felicitat-o pentru victorie.

După numărarea a 99,44% din voturi: Maia Sandu – 931,082 voturi (57,45%); Igor Dodon – 689,570 (42,55%).

Alegeri prezidențiale Republica Moldova. Iohannis o felicită pe Maia Sandu pentru victorie
Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

Într-o postare pe Twitter, Iohannis spune că cetățenii au ales astfel „continuarea drumului european și democratic”.

”O felicit pe @sandumaiamd pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din #RepublicaMoldova! Cetățenii au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Rep. Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a transmis Iohannis.

Orban, mesaj pentru Maia Sandu după câștigarea alegerilor: „Va moderniza țara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană”

Premierul Ludovic Orban îi transmite un mesaj de felicitare Maiei Sandu cu ocazia câștigării celei din urmă a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, după scrutinul care a avut loc duminică, 15 noiembrie.

Ludovic Orban o consideră pe Maia Sandu „un preşedinte competent şi responsabil” care va încerca să apropie Republica Moldova de România și de Uniunea Europeană.