Orban, mesaj pentru Maia Sandu după câștigarea alegerilor: „Va moderniza țara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană”

Orban, mesaj pentru Maia Sandu după câștigarea alegerilor: „Va moderniza țara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană”
Orban, mesaj pentru Maia Sandu după câștigarea alegerilor: „Va moderniza țara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană” / Sursă FOTO: Ludovic Orban - Facebook
Publicat: 16/11/2020, 08:41
Actualizat: 16/11/2020, 08:43

Premierul Ludovic Orban îi transmite un mesaj de felicitare Maiei Sandu cu ocazia câștigării celei din urmă a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, după scrutinul care a avut loc duminică, 15 noiembrie.

Ludovic Orban o consideră pe Maia Sandu „un preşedinte competent şi responsabil” care va încerca să apropie Republica Moldova de România și de Uniunea Europeană.

Orban, mesaj către Maia Sandu

„O felicit pe Maia Sandu pentru victoria categorică din alegerile prezidențiale! Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova. Maia a demonstrat că alegerile pot fi câștigate și cu o campanie onestă și decentă. Am convingerea că va fi preşedintele așteptat de oamenii buni care au votat pentru schimbare. Un preşedinte competent şi responsabil care va moderniza țara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană. Guvernul României va rămâne un partener loial al Republicii Moldova și va sprijini inițiativele noului președinte atât de la București, cât și la Bruxelles. Am crezut de la început în Maia atunci când mulți nu îi acordau nicio șansă în fața lui Igor Dodon. PNL a fost și va rămâne alături de colegii de la PAS în cursa lor de a câștiga și guvernarea”, scrie prim-ministrul României pe Facebook.

Orban, mesaj pentru Maia Sandu după câștigarea alegerilor: „Va moderniza țara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană”
Maia Sandu, candidatul pro-european de la Chișinău, este noul președinte al Republicii Moldova / Sursă FOTO: Ludovic Orban – Facebook

Maia Sandu este noul preşedinte al Republicii Moldova!

Maia Sandu, candidatul pro-european de la Chișinău, este noul președinte al Republicii Moldova, după numărarea tuturor voturilor din secțiile de pe teritoriul țării și a celei mai mari părți din voturile Diasporei. Klaus Iohannis a felicitat-o pentru victorie.

După numărarea a 99,44% din voturi: Maia Sandu – 931,082 voturi (57,45%); Igor Dodon – 689,570 (42,55%).

Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Într-o postare pe Twitter, Iohannis spune că cetățenii au ales astfel „continuarea drumului european și democratic”.

„O felicit pe @sandumaiamd pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din #RepublicaMoldova! Cetățenii au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Rep. Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a transmis Iohannis.

Candidata pro-europeană Maia Sandu a câștigat duminică alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, devenind prima femeie președinte din istoria țării. Maia Sandu (48 de ani) devine șef al statului învingându-l pe actualul președinte, socialistul Igor Dodon, cu un scor de peste 57%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine