Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Kathleen Kavalec / Ce se întâmplă cu Visa Waiver

Publicat: 09 11. 2023, 13:00

Premierul Marcel Ciolacu a avut joi o întrevedere cu ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec. Discuțiile au aprofundat „consolidarea parteneriatului strategic” între cele două state.

Premierul Ciolacu a transmis că proiectele economice comune „merg înainte”. În ceea ce privește regimul vizelor pentru Români, Ciolacu a spus că „progresăm”.

Proiectele noastre economice comune merg înainte într-o manieră susținută, iar noi progresăm cu procesul Visa Waiver pentru români, a scris Ciolacu pe X.

Reamintim că ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, a declarat pe 25 septembrie că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii cel mai devreme la începutul anului 2025.

Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun”, a declarat Kathleen Kavalec, la Oradea.

Foto: X/Marcel Ciolacu

CITEȘTE ȘI:

Prima reacție a lui Cherecheș, după ce soacra lui a fost prinsă în flagrant: „Să stea 100 de ani în PUȘCĂRIE. Mă simt că un vițel la poartă nouă”

Guvernul discută măsura cash/ Marcel Boloș a întârziat avizele/ Ședința de guvern se amână pană la ora 13:00