Marcel Ciolacu spune că mai mulți membri ai familiei sale au avut COVID și s-au tratat cu Arbidol. „Am cumpărat antiviralele de la o doamnă care le aducea din Moldova”

Publicat: 10 11. 2021, 19:06
Actualizat: 10 11. 2021, 20:06
Marcel Ciolacu / Sursa: MEDIAFAX FOTO

Marcel Ciolacu spune că mai mulți membri ai familiei sale au avut COVID și s-au tratat cu Arbidol. „Am cumpărat antiviralele de la o doamnă care le aducea din Moldova”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară că fratele, cumnata, nepoții lui au avut COVID-19 și s-au tratat cu antiviralul Arbidol, un tratament neautorizat în UE, pe care l-a luat de la o femeie care îl aducea din Republica Moldova. 

„Am avut nepoţi, iubitele nepoţilor, au avut toţi COVID, frate-miu, cumnata… Iertaţi-mă, am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova. E inacceptabil aşa ceva! Să cumperi antivirale de la tarabă! Nu ştii, nu ai niciun control dacă ele sunt contrafăcute sau sunt adevărate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că este vorba despre Arbidol, un antiviral folosit în țări precum Rusia, Ucraina sau Moldova, dar care nu este autorizat în România.

Întrebat dacă aceste medicamente au fost eficiente, el a spus: „Bineînțeles, le-au luat din prima zi”.

„Noi mai suntem sănătoși la cap?”

Marcel Ciolacu a mai spus că statul ar trebui să le permită producătorilor să fabrice astfel de medicamente.

„Nu accepţi în spital, că nu sunt eficiente, sunt alte medicamente inovative, care normal că sunt mai scumpe… lasă, dom-le, genericele în farmacie să îmi pot cumpăra legal, nu să-mi caut printr-un văr, care ştiu că i-a adus cineva din Moldova. Noi mai suntem sănătoşi la cap? În ce ţară trăim?”, a adăugat președintele PSD.

Ciolacu, după negocierile cu PNL: ”Va fi o împărţire în funcţie de ponderea din Parlament”

Ciolacu a declarat marţi că, la întâlnirea cu PNL, UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, nu s-a discutat dacă se va mări sau nu numărul de ministere din viitorul Guvern.

PSD a dat, în acest context, primul semnal că nu vrea desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Întrebat dacă la întâlnirea de la Palatul Parlamentului s-a discutat şi despre o formulă guvernamentală, câte ministere ar trebui să aibă fiecare partid, Ciolacu a spus că încă nu s-a stabilit numărul de ministere.

El a menţionat că toate detaliile legate de alcătuirea Guvernului vor fi stabilite în urma negocierilor care vor avea loc în zilele următoare.