Ciolacu, după negocierile cu PNL: Va fi o împărţire în funcţie de ponderea din Parlament. Ce spune liderul PSD despre desființarea SIIJ

Ciolacu, după negocierile cu PNL: Va fi o împărţire în funcţie de ponderea din Parlament. Ce spune liderul PSD despre desființarea SIIJ
Marcel Ciolacu, președinte PSD / Sursa: Facebook - PSD
Publicat: 09/11/2021, 18:33

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că, la întâlnirea cu PNL, UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, nu s-a discutat dacă se va mări sau nu numărul de ministere din viitorul Guvern. PSD a dat marți, în acest context, primul semnal că nu vrea desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).

Întrebat dacă la întâlnirea de la Palatul Parlamentului s-a discutat şi despre o formulă guvernamentală, câte ministere ar trebui să aibă fiecare partid, Ciolacu a spus că încă nu s-a stabilit numărul de ministere.

Va fi o împărţire în funcţie de ponderea din Parlament. Nu am intrat în niciun detaliu, dacă se micşorează sau se măreşte numărul de ministere. Va rămâne ponderea pe care ne-au dat-o românii la alegerile generale”, a spus Ciolacu.

Ciolacu: Detaliile legate de alcătuirea Guvernului vor fi stabilite zilele următoare

El a menţionat că toate detaliile legate de alcătuirea Guvernului vor fi stabilite în urma negocierilor care vor avea loc în zilele următoare.

„Bine ar fi să facem SIIJ și mai functională”, a spus Marcel Ciolacu, la finalul primei runde oficiale de negocieri cu PNL și UDMR pentru formarea noului guvern.

Reamintim că PSD s-a pronunțat public în repetate rânduri împotriva desființării Secției speciale, cerință a Bruxelles-ului, care era prevăzută printre prioritățile din programul de guvernare PNL-USR, alături de legile justiției, modificate de PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea.

Întrebat de jurnaliști, la finalul discuțiilor, ce se va întreba cu legile justiției și cu desființarea Secției speciale, liderul PSD a spus că discuțiile pe capitolul justiție din programul de guvernare vor începe miercuri, iar din echipa de negociere a social-democraților vor face parte Robert Cazanciuc și Titus Corlățean.

„Vor participa Robert Cazanciuc, Titus Corlătean. Va fi o discuție mai amplă. Să lăsăm specialiștii pe justiție să răspundă. Am văzut cum a functionat justiția fără SIIJ și am văzut cum funcționează cu SIIJ. Bine ar fi să facem SIIJ și mai functională”, a spus Marcel Ciolacu.