Nicușor Dan anunță că o dă în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie: „Am atins o caracatiță de interese”

Publicat: 15 09. 2020, 15:40
Actualizat: 16 09. 2020, 01:08
Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan anunță că va intenta proces civil împotriva Gabrielei Firea, pentru calomnie. Candidatul susținut de PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei susține că actualul Primar General a mințit când a spus despre el că a luat bani de la cetățeni pentru a-i ajuta în diferite chestiuni.

„Voi intenta proces civil pentru calomnie, pentru afirmaţii calomnioase primarului PSD în funcţie Gabriela Firea, care a spus explicit că am luat bani pentru a ajuta cetăţenii în diferite chestiuni. E o afirmaţie mincinoasă pentru care trebuie să răspundă. Eu pricep că nu poată să înţeleagă că nu e în sistemul ei de valori că cineva poată să doneze bani, dar când faci afirmaţii mincinoase despre cineva, trebuie să plăteşti, pentru că am obligaţia de a-mi apăra reputaţia mea şi a celor din USB care au făcut voluntaria atâţia ani de zie şi de a apăra publicul de dejecţii în spaţiul public”, a declarat Nicuşor Dan, marţi într-o conferinţă de presă.

Nicușor Dan a adăugat că are încredere în bucureşteni că vor vedea unde este adevărat corupţie. De asemenea, Nicușor Dan a menționat că are obligația să apere reputația sa și a colegilor săi din Asociația „Salvați Bucureștiul”, care au făcut muncă voluntară 15 ani.

Nicușor Dan: Am atins o caracatiţă de interese şi vă asigur că voi continua în această direcţie

„Această campanie că ce am spus eu despre corupţia din Primăria Capitalei e adevărat. Adevereşte ce am spus în august că va urma o campanie murdară. Înseamnă că am atins o caracatiţă de interese şi vă asigur că voi continua în această direcţie mâine dimineaţă la ora 10.00. Am încredere în discernământul bucureştenilor, am încredere că vor vedea că se încearcă o campanie pentru discredidarea mea şi vor vedea unde e corupţia adevărat de sute de milioane de euro şi vor vedea măsurile disperate ale acestei caracatiţe”, a conchis Dan.

„Candidatul “Dreptei Aproape Unite” face trafic de influență și șantaj la o primărie de sector, în favoarea unui controversat om de afaceri – considerat chiar interlop -, din cauza implicării sale în activități cu droguri, trafic de persoane etc, și care a construit ilegal clădiri (restaurant și casăîn Parcul Tineretului, pe domeniul public”, a scris luni, Gabriela Firea, pe Facebook.