Ce veste! Gabriela Firea, anunț pentru elevii și profesorii din București, care vor să se testeze pentru coronavirus. “Invit…”

Ce veste! Gabriela Firea, anunț pentru elevii și profesorii din București, care vor să se testeze pentru coronavirus. “Invit...”
Publicat: 15/09/2020, 14:56

Veste de nota 10 pentru elevii și profesorii din București. Gabriela Firea, primarul municipiului București, a anunțat, marți, că toți cei amintiți se pot testa gratuit și să afle, astfel, dacă sunt infectați cu coronavirus, grație unui program dereulat de PMB.

250.000 de elevi și 24.000 de profesori și personal auxiliar din unitățile de învățământ din Capitală se pot testa gratuit prin programul derulat de Primăria Capitalei. Am fost astăzi la clinica Lotus-Med, una din clinicile afiliate programului Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă>> derulat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, unde s-au înscris pentru testare primele cadre didactice.

Invit toate cadrele didactice și personalul auxiliar din unitățile de învățământ din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din Bucuresti să se înscrie în programul derulat de Primăria Capitalei, pentru a se testa, gratuit, cu aparate Real Time PCR! Aplicația unde se pot face înscrierile online este https://testamcovid.assmb.ro, pagină de Internet dedicată proiectului Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă>>.

În întreaga Europă se testează masiv elevii și cadrele didactice, astfel încât școlile să fie sigure, iar cei mici, profesorii lor precum și cei de acasă să fie în siguranță!

Avem o capacitate de testare de 5.000 de teste Real Time PCR pe zi, iar în București, în școli private și de stat, sunt 24.000 de profesori.

Pe tot parcursul verii ne-am pregătit, am achiziționat aparate de testare și ne-am asociat cu cât mai multe clinici de stat și private astfel încât testările și rezultatele să se realizeze într-un timp cât mai scurt!”, a anunțat, marți, Gabriela Firea.

Din dorința de a-i ajuta pe copii și pe profesori, am pus la punct această aplicație online, https://testamcovid.assmb.ro, care se poate accesa foarte simplu, sunt solicitate puține documente, totul este interactiv și oricine va avea nevoie de testare va fi programat chiar a doua zi„, a spus și directorul Medical al ASSMB, Turkes Ablachim.

Gabriela Firea: “Acțiunea vizează…”

Primăria Capitalei, prin ASSMB, testează, prin proiectul „Școli Sănătoase în București”, și elevii care au simptome de infecție respiratorie. Acțiunea vizează preșcolarii, elevii din școli și licee, publice sau private, cărora, în urma triajului observațional și a evaluării stării de sănătate, realizată de către personalul medical, nu le este indicată participarea la cursuri si sunt necesare investigații suplimentare. Părintele sau reprezentatul legal al elevului poate solicita apoi, în mod voluntar, înscrierea elevului în proiect, pentru testarea RT-PCR, apelând telefonic la numerele de call center ale ASSMB„, a mai transmis Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Test de cultură generală. Cât de veche este specia Homo sapiens?