Nicușor Dan: Încă plătim datorii de acum doi ani, lăsate de fosta administrație

Publicat: 15 02. 2021, 16:48
Nicușor Dan: Încă plătim datorii de acum doi ani, lăsate de fosta administrație. Sursa: MEDIAFAX FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, că actuala conducere a Primăriei Municipiului București este nevoită să plătească datorii din urmă cu doi ani, datorii lăsate de fosta administrație a Capitalei.

Astfel, el susține că, deși „pare incredibil”, actuala conducere este nevoită să plătească datorii vechi de doi ani din cauza „haosului” lăsat de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

„Continuăm să plătim datorii lăsate bucureștenilor de fosta administrație Firea. Săptămâna trecută am achitat două facturi din martie 2019. Pare incredibil acest haos lăsat de fostul primar, dar încă plătim datorii de acum 2 ani”, scrie Nicușor Dan.

Nicușor Dan: Toți cei care au bani de recuperat își vor primi sumele

Cu toate acestea, primarul general dă asigurări că toți cei care au bani de recuperat de la Primăria Capitalei își vor primi sumele.

„Vreau să îi asigur pe toți cei care încă au bani de recuperat, pentru diverse servicii și lucrări deja executate, că relația noastră cu ei este una corectă. Și așa va fi pe tot parcursul mandatului meu la conducerea orașului”, spune primarul.

Acesta mai adaugă că este necesar ca autoritățile locale să colaboreze cu mediul de afaceri, asociațiile profesionale, ONG-uri și cu cetățenii pentru ca orașul să evolueze.

„Pentru ca Bucureștiul să devină orașul pe care ni-l dorim, trebuie să existe colaborare între autoritate, mediul de afaceri, asociațiile profesionale, ONG-uri și, mai ales, cetățeni. Pentru colaborare este nevoie de ÎNCREDERE. Principalul obiectiv al acestor prime luni de mandat a fost să reclădesc încrederea”, a mai scris Nicușor Dan pe Facebook.

Gabriela Firea: Actuala guvernare a „căpușat” sistemul public

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, acuză noua guvernare că a „căpușat” sistemul public cu „zeci de mii de politruci liberali”, printre aceștia aflându-se „iubite, miss-uri sau beizadele”.

„44.000 bugetari în plus în Guvernarea PNL Orban-Cîțu. În timp ce Cîțu susține demagogic că vrea să «asaneze» sistemul bugetar, în spate, PNL a căpușat deja tot sistemul public cu zeci de mii de politruci liberali, cu iubite, miss-uri sau beizadele, cum vedem în toate instituțiile publice. Oriunde pui degetul în sistemul public, sare un politruc PNL angajat în guvernarea Orban-Cîțu”, a scris Firea.

Totodată, Gabriela Firea precizează că, potrivit calculelor pe care le-a făcut, numai 4.000 dintre acești bugetari sunt „justificați de pandemie”, aceștia apărând în sistemul sanitar.