Petiție împotriva numirii lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ. Câte semnături s-au strâns

Publicat: 20 10. 2020, 15:27
Actualizat: 20 10. 2020, 15:29
Florin Iordache este susținut de PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ

O petiție lansată de comunitatea Declic împotriva numirii lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislatic a fost semnată de aproape 6.000 de persoane și este în continuare masiv susținută în mediul virtual, în ultima oră înaintea votului pentru alegerea noului președinte, după demisia lui Șerban Iliescu.

„Nu-l vrem pe Florin Iordache la Consiliul Legislativ” este titlul petiției adresată lui  Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, și lui Robert Cazanciuc, Președintele Senatului.

„Este cel care răspundea cu „altă întrebare!””

„Noi, semnatarii acestei petiții, vă cerem să nu-l numiți pe Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ al Parlamentului. O instituție esențială pentru viitoarele legi nu poate fi condusă de un fost ministru al Justiției, care și-a dovedit loialitatea doar față de liderul partidului său, odată cu aprobarea OUG 13”, se arată în textul petiției.

„De ce este important? Parlamentul României se pregătește să-i facă lui Florin Iordache, artizanul OUG 13, un cadou pe viață: o funcție de conducere în Consilul Legislativ, instituția care avizează toate proiectele de lege din Parlament. Șeful Consiliului Legislativ nu poate fi revocat și funcția este pe viață, potrivit legii.

Florin Iordache este fostul ministru al Justiției care, în ianuarie 2017, aproba OUG 13 prin care legile justiției se rescriau în favoarea celor certați cu legea. Este cel care răspundea cu „altă întrebare!” și cel care era cel mai vizibil și devotat apărător al lui Liviu Dragnea.

În funcția de președinte al Consliului Legislativ avem nevoie de o persoană imparțială, nu de cineva devotat liderilor politici”, este petiția lansată de comunitatea Declic.

Deputatul Florin Iordache, susținut de PSD, și fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al Consiliu Legislativ. Un alt candidat este Ionuț Duli Mazâlu. Votul va avea loc în ședința plenului reunit al Parlamentului, care va începe marți, de la ora 16.00, potrivit Mediafax.

Augustin Zegrean este susținut pentru această funcție de PNL.