Florin Iordache: Dragnea a îndeplinit condițiile pentru a fi deputat

Redactor:
Alexandru Costea
Florin Iordache: Dragnea a îndeplinit condițiile pentru a fi deputat
Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, marți, că liderul PSD Liviu Dragnea a îndeplinit condițiile pentru validarea sa ca deputat în mandatul început în 2016 iar acest lucru rămâne valabil atâta vreme cât condamnarea lui Liviu Dragnea a fost suspendată.

„Voi vorbi despre sesizarea PNL care contestă mandatul unui deputat. Aici, pe lângă faptul că denotă necunoașterea regulamentului și a legilor este o necunoaștere a procedurilor juridice, pentru că la începutul fiecărui mandat, parlamentarii, fie că discutăm de senatori sau deputați sunt supuși controlului Comisie de validare, care constată dacă sunt îndeplinite condițiile pentru validarea uni mandat de deputat și senator și în cazul dl deputat Dragnea au fost îndeplinite condițiile pentru a fi validat ca deputat și cu majoritate de voturi, mai puțin USR, toate grupurile parlamentare au votat toți cei 329 de deputați. Atâta timp cât exista o hotărâre judecătorească care era suspendată și pedepsele complementare erau suspendate, e o chestiune de ABC juridic. Colegii de la PNL nu au citit normele în drept”, a afirmat Florin Iordache, marți, la Parlament.

Reacția deputatului PSD vine după ce liberalii au cerut marți CCR să invalideze mandatul lui Liviu Dragnea, deoarece liderul PSD era condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni în cadrul derulării unui proces electoral, aspect neconstituțional în opinia PNL.

Foto: Mediafax Foto

 

Inchide