Ponta critică procurorii: Dan Diaconescu trebuia să fie în arest. Are imunitate până la alegeri

Publicat: 05 10. 2012, 10:18
Actualizat: 22 05. 2015, 21:09

Premierul Victor Ponta s-a arătat deranjat de modul în care procurorii au reacționat în cazul lui Dan Diaconescu, acuzându-l pe realizatorul TV că a folosit documente false pentru a cumpăra Oltchim.

„Dacă aveam un sistem de justiție care să funcționeze probabil Dan Diaconescu nu putea să participe la licitație. Când vorbim de documente false, are imunitate și dați-mi voie să speculez că nu-l va întreba nimeni cum de a fost posibil să participe cu o ofertă falsă. A fost arestat preventiv, dar cred că domnul Diaconescu cu mișcarea sa politică ajută PDL să ia procente de la USL. Am informații în acest sens că a fost ajutat de PDL”, a declarat la Realitatea TV premierul.

Potrivit acestuia în timpul procedurii de privatizare a combinatului Oltchim, Dan Diaconescu s-a prezentat la bancă cu documente false.

„Este o faptă penală pentru care oricare dintre dumneavoastră dacă vă duceți la o bancă cu documente false seara dormiți în arest. Documentele bancare false au apărut după declararea câștigătorului. Poate de mâine sau de poimâine se va începe ancheta de către noul procuror general șef”, a adăugat Victor Ponta.

Primul-ministru a precizat că are informații „foarte clare” că domnul Diaconescu a scris într-un document oficial că are banii pentru cumpărarea Oltchim, dar documentul depus la bancă era pe numele unei „persoane inexistente, cu un cont inexistent, cu o firmă inexistentă”.

„În acest moment există dovezi, poate cineva îl va întreba pe domnul Diaconescu de ce a prezentat documente false. Asta se poate întreba doar într-o țară în care justiția trebuie să întrebe ce se întâmplă cu băieții deștepți, cu Poșta Română, ANAF și domnul Blejnar”, a subliniat Victor Ponta.