Dosarul OLTCHIM. Diaconescu: „La negociere, șeful OPSPI mi-a pus muzică”. Ce răspunde Vulpescu

Dosarul OLTCHIM. Diaconescu: La negociere, șeful OPSPI mi-a pus muzică. Ce răspunde Vulpescu
Publicat: 01/10/2012, 12:52
Actualizat: 01/10/2012, 12:52

UPDATE 17: 56 Dan Diaconescu a cerut demisia premierului Victor Ponta pe care l-a acuzat că a oferit presei documente confidențiale privind conturile sale și pe care îl consideră vinovat de întârzierea semnării contractului de privatizare a Oltchim.

„Este o luptă a lui Ponta împotriva mea personal. De o săptămână îi cer să imi ia banii, toti cei 45 milioane euro. A mințit spunând că nu am bani. Le-am spus că banii mei sunt într-o bancă îndepărtată”, a afirmat Dan Diaconescu.


În opinia patronului OTV, combinatul Oltchim este condus de membri PSD, PNL și PDL. El a acuzat Guvernul că vrea lichidarea combinatului, nu privatizarea lui.

Dan Diaconescu, câștigătorul licitației pentru Oltchim, a declarat sâmbătă că, la ședința de negociere de vineri seara de la Ministerul Economiei, șeful OPSPI, Remus Vulpescu, le-ar fi pus invitaților săi să asculte muzică de Tudor Gheorghe. El a mai spus că a aflat de la avocații săi că în alte zile Remus Vulpescu le-a pus invitaților săi să asculte piese ale AC/DC și Phoenix.

„Dl Vulpescu m-a întrebat, > (…) S-a pus Ilie Micolov, apoi am ascultat niște melodii foarte frumoase, mie imi plac, ale lui Tudor Gheorghe”, a declarat jurnaliștilor Dan Diaconescu.

Șeful OPSPI a negat informațiile furnizate de Diaconescu. „Este fals, sunt minciuni inedite. După semnarea procesului verbal de la finalul ședinței de negociere, când se părăsea sala, eu personal am simțit nevoia să ascult o melodie”, a spus Vulpescu. El a adăugat că acest lucru poate fi verificat prin ascultarea înregistrării audio a ședinței de negociere.

Pe de altă parte, patronul OTV susține că în cursul dimineții de sâmbătă a avut întâlniri, la un hotel din București, cu potențiali investitori la Oltchim. Diaconescu a dat asigurări că are la dispoziție încă un cont, în valoare de 91 de milioane de dolari, separat de contul de 46 de milioane de euro pe care patronul OTV i-ar avea la dispoziție într-un alt cont dintr-o bancă din Olanda.

Cu „sacii de bani” la Ponta și apoi la Oltchim

El a mai spus că luni dimineața va scoate cele trei milioane de euro din conturile sale deschise la OTP Bank și îi va da salariaților înainte de eventuala semnare a contractului cu OPSPI, dacă Guvernul va găsi o soluție legală în acest sens. „Donație, împrumut, aport la capital sau avans din plata celor 45 de milioane de euro. Vom plăti salariile pe o lună la Oltchim. Avem o enigmă, să le plătim pe august, septembrie sau octombrie, de când noi am fi proprietari”, a arătat el.

Diaconescu a precizat că înainte de a duce „sacii de bani” la Oltchim, el îi va arăta premierului Ponta.

„Când mă va vedea cu sacii, să vedem ce va mai spune Ponta. Să luăm serie cu serie, să vedem dacă sunt falși”, a comentat patronul OTV.

Avocatul lui Dan Diaconescu a confirmat vineri dimineață existența unui document potrivit căreia firma Gliding Ltd Amsterdam garantează că patronul OTV deține 46 de milioane de euro pentru achiziționarea combinatului Oltchim.

„Banii sunt la dispoziția lui Dan Diaconescu. Nu am spus că banii sunt ai lui Dan Diaconescu”, a declarat Daniel Fenechiu, unul dintre avocații patronului OTV.

Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) sau EximBank au transmis presei un document confindențial care arată că o firmă olandeză garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, iar prin această acțiune cele două instituții vor să îl discrediteze pe patronul OTV, a susținut joi avocatul Daniel Fenechiu.

Joi seară, Victor Ponta a declarat că informația conform căreia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, prezentată joi dintr-un document, este falsă, iar acesta nu a depus până în prezent vreo dovadă că are banii pentru Oltchim.

Presă a relatat joi, citând un document oficial, că firma Gliding din Amsterdam garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro într-un cont din Olanda al băncii HSBC.

Reprezentantul legal al lui Diaconescu a mai spus vineri că până în prezent contractul de vânzare/cumpărare are 42 de file, fără anexe. „Nu exclud posibilitatea ca în final contractul să aibă 1.000 de file”, a spus avocatul.

Dan Diaconescu a câștigat pe 21 septembrie licitația pentru preluarea a 54,8% din acțiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preț, pentru titlurile deținute de stat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Cea mai urmărită televiziune din România. PRO TV, învinsă de un post de știri
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul