Ponta despre DISPUTA din CSAT: „Diaconescu a spus inițial că nu există niciun document. Ne aducem aminte, deja progresăm”

Publicat: 23 10. 2012, 16:48
Actualizat: 07 07. 2016, 14:27

„Megaministerul de Externe” de la Președinție, un birou cu 4-5 angajați care să colaboreze cu guvernul, continuă să stârnească dispute între Palate. Subiectul a declanșat conflictul recent din CSAT, în urma căruia premierul Victor Ponta a părăsit ședința. Întrebat ce crede despre ideea consilierului prezidențial Cristian Diaconescu, care a explicat pentru gândul că Oficiul pentru diplomație publică „poate fi făcut și de guvern”, cu condiția „să fie o instituție apolitică”, Ponta s-a răfuit cu șeful Cancelariei lui Traian Băsescu.

„Deja am progresat. Inițial, domnul Diaconescu a spus că nu a existat niciun document, pe care, iată, l-a scris chiar domnia sa. dacă începem să ne aducem aminte și să nu mai contestăm realitatea, deja progresăm, putem avea rezultate”, a comentat ironic premierul, evitând să discute despre cum ar fi urmat să arate „megaministerul lui Băsescu”.

Pe 3 octombrie, Ponta reclama în ședința de guvern că președinția dorește să facă un „megaminister de externe”, coordonat de un consilier prezidențial „care l-a si scris”, menționând „frustrările unora dintre aceia care, neimaifiind miniștri, ar vrea să fie supraminiștri în altă parte”.