Ponta îi cere lui SEVERIN SĂ-ȘI DEA DEMISIA din PSD. Severin: „Voi duce această luptă până la capăt, chiar dacă ar fi ultima. Prefer să mor pe câmpul de luptă, decât în patul meu”

Redactor:
Marian Sultănoiu
Ponta îi cere lui SEVERIN SĂ-ȘI DEA DEMISIA din PSD. Severin: „Voi duce această luptă până la capăt, chiar dacă ar fi ultima. Prefer să mor pe câmpul de luptă, decât în patul meu”
Președintele PSD, Victor Ponta, îi cere europarlamentarului Adrian Severin să-și dea demisia din partid.

UPDATE 18.47„Voi duce această luptă până la capăt, chiar dacă ar fi ultima.Prefer să mor pe câmpul de luptă, decât în patul meu” i-a spusSeverin fostului său șef de grup parlamentar din PE, MartinSchulz.
Europarlamentarul PSD, Adrian Severin, a declarat astăzi că estesurprins de afirmațiile marți făcute de liderul social-democrat,Victor Ponta, în cadrul unei conferințe de presă. „M-a surprinstotal domnul Ponta. Domnia sa a făcut cunoscut doar 25 la sută dindiscuția pe care am avut-o. Eu am spus clar că nu-mi voi da demisiadin PE. Nu e cazul să ne sinucidem ca să dovedim că suntembuni români. Eu nu mă consider vinovat cu nimic și ampărerea că unii dintre liderii din PSD nu sunt de acord cu celedeclarate de Victor Ponta” a afirmat Severin, într-o intervenție pecare a avut-o din biroul său parlamentar.
Severin a mai spus că, dacă ceilalți doi colegi ai săi din PE,și-au dat demisia, asta nu înseamnă că ei au acționat corect. „Dece se pune problema așa și nu invers: că eu am acționat corect șiei au greșit. Este problema lor, ei știu de ce au acționat așa. Înceea ce mă privește consider că sunt nevinovat și am cerut oanchetă în PE. Dacă Schulz nu m-a susținut, poate pentru că vede înmine un puternic contracandidat al său, conducerea PE va demara oanchetă.” a mai afirmat Severin, care consideră că decizia luiPonta a fost luată la presiunea șefului Grupului socialiștiloreuropeni.

____________________________________

Liderul social-democrat, Victor Ponta, a anunțat marți că vaavea „eleganța” necesară, pe modelul din grupul socialiștiloreuropeni, să aștepte ca Severin să-și depună demisia până miercuri.”Și ei au procedat la fel, iar Severin și-a anunțat demisia cu zeceminute înainte de expirarea termenului. Mi se pare că așa estecorect” a afirmat Ponta. El a precizat că dacă europarlamentarulsocial-democrat nu va face acest demers, va iniția el procedurilenecesare pentru excluderea acestuia din PSD. „În acest moment,pentru noi, lucrurile sunt clare. Adrian Severin a greșit înactivitatea sa și trebuie să-și asume responsabilitatea politică.Grupul socialist din PE a luat o decizie, iar PSD, așa cum amanunțat ieri, va lua la rândul său o decizie similară” a mai spusPonta.

CiteșteCOMENTARIUL LIVE al Lilianei Ruse:Primul gest semicurajos al lui Ponta

Grupul PSD din PE îi cere lui Severinsă demisioneze urgent din partid și din ParlamentulEuropean

Liderul PSD a precizat că, în opinia sa, Adrian Severin nu estevictima unei conspirații, ci a propriilor sale greșeli și îșidorește ca ancheta declanșată în Parlamentul European săstabilească toate responsabilitățile care îi revineuroparlamentarului român, dincolo de cele politice. „Dacă se vadovedi că este nevinovat, atunci îi voi cere scuze domnului Severin(…) În ceea ce-l privește, PSD a avut o poziție echilibrată, dar deazi solidaritatea trebuie manifestată de domnul Severin”, a afirmatPonta, care susține că, prin refuzul acestuia, social-democrațiiromâni pierd un loc în Grupul socialiștilor europeni din PE.

Socialiștii europeni anunță excluderea lui Severin dintoate funcțiile deținute

Tot marți, potrivit unei declarații dată publicității,socialiștii europeni din PE au anunțat excluderea lui AdrianSeverin din toate funcțiile deținute, inclusiv din cadrul grupuluiS&D, și îi cer europarlamentarului român să demisioneze dinParlamentul European. „Biroul grupului S&D din PE a confirmat,marți, excluderea europarlamentarului Adrian Severin, acuzat decorupție, din toate pozițiile deținute și i-a cerut acestuia sădemisioneze din PE”, se arată în declarația grupului socialiștilorși democraților europeni.

Ce mai conține decizia

Aceasta mai conține încă trei puncte cu referire la demisia luiSeverin din Grupul S&D, la faptul că aceasta are efect imediatși că, în plus, Biroul S&D îi cere lui Severin să demisionezedin poziția de membru al Parlamentului și să returneze mandatulcătre PSD.

Citește și Severin: Am convenit cuSchultz să mă retrag din grupul socialiștilor; NU DEMISIONEZ dinPE. Consultanță, lobby, trafic de influență pe axaBucurești-Bruxelles:cazul Severin aruncă în aerPE

Severin: S-a dorit să se scape deun om incomod; un român influent nu eacceptat

Swoboda, vicepreședinte al grupuluisocialist din PE către Severin: „Europarlamentarul austriac ademisionat deja, deci vă dați seama care suntașteptările”

Severin: Nuvoi demisiona din PE, nu am comis nicioilegalitate

„Biroul S&D a luat notă de faptul că Adrian Severin a trimisîn cursul dimineții o scrisoare către președintele Grupuluianunțându-și demisia din cadrul acestuia, demers care a făcut săfie evitată excluderea”. În consecință, se arată la punctul doi,”Biroul a luat notă că Adrian Severin nu mai face parte din GrupulS&D, decizia sa având efect imediat” și așteaptă caeuroparlamentarul să facă același demers și în ceea ce priveștedemisia sa din PE, pentru ca PSD să reintre în posesia mandatuluicare îi aparține. Decizia Biroului va fi supusă miercuri votuluituturor celor 185 de membri ai grupului din PE.

Martin Schulz speră ca Severin să-și dea demisia dinPE

La rândul său, președintele grupului S&D din PE, își exprimăsperanța că Adrian Severin va înțelege, dat fiind experiența saimportantă în sfera politică internațională, să demisioneze din PE,pentru a nu afecta și mai mult imaginea instituției. „Independentde rezultatul anchetei din PE sau din altă parte, domnul Severin adeținut funcții înalte în propria țară, dar și pe planinternațional, așa că știe foarte bine ce înseamnăresponsabilitatea politică și morală. De aceea, sper că va părăsiParlamentul European pentru a nu afecta și mai mult aceastăinstituție”, precizează Martin Schulz în declarația sa.

Cum să strângi un milion

În conturile lui Adrian Severin s-au strâns, potrivitdeclarației sale de avere din octombrie 2010, aproximativechivalentulul unui milion de euro.

Acesta deține o cotă parte de 50% dintr-un teren intravilan însuprafață de 451 metri pătrați, dobândit în anul 2004 prinmoștenire, și, împreună cu soția, cote părți din două apartamenteîn București: 95% dintr-un apartament dobândit în anul 1984, totprin moștenire, în suprafață de 77 mp. și 25% dintr-un apartamentmoștenit în anul 2004, în suprafață de 80 mp.

Europarlamentarul mai deține două autoturisme Volkswagen Golf -cumpărate în 2005 și, respectiv, 2007 -, obiecte de artă fărăvaloare de patrimoniu, dobândite până în anul 2007, în valoareaproximativă de 22.000 de euro, icoane de lemn și sticlă, evaluatela aproximativ 5.000 de euro, precum și bijuterii evaluate tot la5.000 de euro.

În depozitele bancare ale lui Severin, se afla la data depuneriideclarației, o sumă totală de 234.497 RON, 843.285,72 Euro și35.936,4 USD.

Adrian Severin a decontat la PE diurnă și transport în anul 2009de 101.493,66 Euro, iar în primele zece luni ale anului 2010 de76.692,65 Euro, precum și cheltuieli pentru biroul parlamentar înanul 2009 de 50.424 Euro și cheltuieli cu secretariatul în anul2010 de 228.902,79 Euro.

El a încasat următoarele venituri anuale: 44.701 RON și 43.459,63 Euro ca europarlamentar, 21.600 RON ca profesor la UniversitateaTitu Maiorescu, 50.160 RON ca director coordonator al InstitutuluiOvidiu Șincai, 6.810 RON ca arbitru la Curtea de ArbitrajBucurești, 71.659 RON ca editorialist la un ziar din București, darși 10.000 de Euro indemnizație participare la InternationalAdvisory Board – 2008 de la Unicredit International și 30.000 deEuro indemnizație participare Advisory Board de la Chayton CapitalDuna Property Fund.

Severin: Averea mea, însumată,este la nivelul unui apartament de lux dinBucurești

A apărut înregistrarea VIDEO!Severin: „Am încercat la mai multă lume și m-au refuzat. Așa căi-am explicat lui Bodu care e treaba. Până la urmă, a înțeles șii-a plăcut și lui ideea”

Citește șiPE deschide o anchetă împotriva celor trei eurodeputați acuzați decorupție

Citește șiSCANDAL: Jurnaliști britanici, deghizați în reprezentanți ai uneifirme de lobby, I-AU OFERIT EURODEPUTATULUI ADRIAN SEVERIN 12.000de euro pentru o lege

Inchide