Ponta: „Nu cred că este normal ca președintele să meargă cu cursa de linie”

Publicat: 30 09. 2013, 17:30
Actualizat: 29 07. 2014, 20:21

Premierul Ponta a declarat că ministerul Apărării are prevăzut un buget pe trei ani pentru a plăti leasingul pentru avionul oficialilor. Ministrul Apărării a afirmat la finalul audierilor în Comisia de Apărare de la Senat că nu știe dacă avionul oficialilor va fi achiziționat în leasing sau cash sau pe ce perioadă se va întinde împrumutul.

„Ministerul are un buget pe trei ani pentru a plăti leasingul. Ideea este următoarea: din această toamnă nu mai avem acel avion pe care îl folosea președintele, pe care l-am folosit și eu în vizita din Asia, iese din perioada de uz. Nu cred că este normal, cu toată dragostea mea pentru președintele Băsescu ca președintele să meargă de fiecare dată cu cursa de linie. Poată să aibă o urgență, să vină acasă, mai puțin președintele, mai mult premierul, este adevărat. Ideea este că toate țările au un avion pentru oficiali”, a spus prim-ministrul.

Ponta l-a ironizat și pe fostul ministrul al Apărării, Corneliu Dobrițoiu, afirmând că acesta a dat dovadă de ipocrizie și demagogie.