Ponta: USL așteaptă răspunsul Guvernului la cele zece propuneri la buget, să vedem dacă îl votăm

Redactor:
Florin Ciolac
Ponta: USL așteaptă răspunsul Guvernului la cele zece propuneri la buget, să vedem dacă îl votăm
Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că PSD și PNL așteaptă în continuare răspunsul prim-ministrului la cele zece propuneri ale USL la proiectul de buget pe 2012, pentru a vedea dacă votează documentul.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că PSD și PNL așteaptă în continuare răspunsul prim-ministrului la cele zece propuneri ale USL la proiectul de buget pe 2012, pentru a vedea dacă votează documentul.

Ponta a afirmat că USL dorește un dialog cu Guvernul pe proiectul de buget de stat pentru 2012, așteptând răspunsul premierului Emil Boc la cele zece propuneri făcute de Uniune.

„Noi așteptăm răspunsul premierului și îl așteptăm și pe ministrul de Finanțe cu explicații legate de bugetul pentru 2012, pentru a vedea dacă votăm bugetul. Declarațiile pe care Traian Igaș le-a făcut la adresa mea sunt pe lângă temă și nu mă interesează”, a declarat președintele PSD.

Victor Ponta a participat, duminică, la inaugurarea sediului de campanie al PSD Sector 3. La eveniment, unde simpatizanților prezenți li s-a oferit și șampanie, au mai fost prezenți coordonatorul PSD Sector 3, Robert Negoiță, șeful de campanie al PSD pe București, Miron Mitrea, și deputatul Eugen Bejinariu.

Președintele PSD, Victor Ponta, declara, joi, la Craiova, că USL va vota în Parlament bugetul de stat pe 2012 dacă Guvernul acceptă cele zece propuneri formulate de opoziție.

Ponta afirma că USL propune, pentru bugetul pe 2012, cinci măsuri sociale, cu impact negativ asupra veniturilor bugetare, și cinci măsuri complementare, de reducere a cheltuielilor bugetare.

Cele cinci măsuri sunt reducerea CAS, revenirea TVA la 19% printr-o etapizare multianuală, introducerea schemei de ajutor a agricultorilor prin reținerea doar a 9% TVA, menținerea surselor de finanțare pentru proiectele cu fonduri europene, respectarea legii privind indexarea pensiilor cu rata inflației.

Celelalte cinci măsuri anunțate de Ponta, de reducere a cheltuielilor bugetare, sunt: reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, suspendarea programului PNDI de „investiții cu destinație strict politică”, interdicția ca Fondul de rezervă al prim-ministrului să fie folosit pentru finanțarea unor autorități locale pe criterii politice, păstrarea contribuției actuale la pilonul II de pensii și asigurarea cotelor de cofinanțare la proiectele europene.

„USL este dispus și să voteze bugetul pe 2012 dacă discuțiile sunt fructuoase. Deocamdată nu am primit niciun răspuns la scrisoare pe care am i-am adresat-o premierului Emil Boc. Suntem în situația extrem de ciudată, dar specifică guvernării actuale, ei acuză opoziția că nu vrea să colaboreze, dar noi trimitem scrisori și ne prezentăm propunerile”, declara Ponta.

Președintele PSD, Victor Ponta, i-a adresat marți o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, menționând că PSD este dispus să participe la dezbateri pe fond, alături de Guvern și de Banca Națională a României, cu privire la bugetul de stat pe 2012.

Inchide