Premierul Ciucă a depus Memorandumul iniţial la OCDE. „Guvernul României s-a angajat într-un proces de modernizare, de transformare, de reformă”

Publicat: 15 12. 2022, 17:03
Actualizat: 15 12. 2022, 17:05

This browser does not support the video element.

România a depus, joi, Memorandumul iniţial pentru aderarea României la OCDE. „Este un an dificil. Avem ocazia de a învăţa şi de a reforma întreaga societate românească la standardele OCDE”, a declarat premeirul Nicolae Ciucă.

„Înainte de finele anului reuşim să înmânăm memorandumul iniţial. Este finalul primei etape şi începând din acest moment urmează partea prin care vom confirma tehnic şi vom răspunde la toate aspectele care vor fi prezentate comitetelor de specialitate ale OCDE pentru clarificări şi pentru a prezenta progresul pe care noi l-am făcut pentru îndeplinirea standardelor OCDE. Este un an dificil, un context internaţioanl dificil atât în planul securităţii, cât şi din punct de vedere economic, iar noi, românii, o ştim foarte bine, aflându-ne în vecinătatea războiului pe care Rusia, neprovocat şi ilegal, îl poartă împotriva Ucrainei. Ca atare, în toate demersurile noastre am avut în vedere că prin acest proces de aderare avem ocazia de a lucra îndeaproape cu OCDE şi avem ocazia de a învăţa şi de a reforma întreaga societate românească la standardele OCDE”, spune Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul a precizat că „nu marcăm acest moment ca fiind încă unul de aderare la o organizaţie internaţională”.

„Prin acest demers, Guvernul României s-a angajat într-un proces de modernizare, de transformare, de reformă la nivelul întregii societăţi. (…) Practic, prin tot ceea ce vom face de aici înainte sperăm să ne încadrăm în deviza OCDE – Politici mai bune pentru vieţi mai bune”, încheie Ciucă.