Replica lui Klaus Iohannis și a lui Vasile Blaga pentru Traian Băsescu

Publicat: 06 08. 2014, 13:38
Actualizat: 18 05. 2015, 17:51

După ce președintele Traian Băsescu a anunțat că va oferi mai multe informații în campania pentru prezidențiale despre candidați, liderul PNL, Klaus Iohannis, a catalogat această poziționare a șefului statului drept „un lucru exceptional”.

„E normal și natural ca cele mai multe informații să fie la președintele țării, mi se pare un lucru natural, chiar de dorit să spună națiunii ce știe despre candidați, e un lucru exceptional”, a afirmat liderul PNL.

Întrebată dacă această declarație a președintelui nu reprezintă o amenințare, Iohannis a replicat că nu a citit declarația ca o amenințare, „ci ca un enunț al președintelui Băsescu care simte să împartă cu națiunea informații relevante”.

Președintele PNL a adăugat că dacă șeful statului l-ar vota ar fi un lucru „absolut normal”, deoarece amândoi sunt de centru dreapta.
„Nu mă avantajează, nici nu mă dezavantajează”, a răspuns Iohannis când a fost întrebat dacă sprijinul lui Traian Băsescu îl va avantaja în campania electorală.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a ținut să precizeze că fuziunea PNL – PDL îl doare pe președintele Traian Băsescu, dar că acesta ar trebui să „aibă grijă cu doamna Udrea de PMP”.