FOTO-VIDEO: Scandal în Parlament: USR a adus mesajele profesorilor aflați în grevă

Publicat: 31 05. 2023, 11:20
Actualizat: 31 05. 2023, 13:10

This browser does not support the video element.

Este scandal, miercuri, în Parlament. Aleșii USR au luat pancartele profesorilor care au manifestat marți în București și le-au afișat în plen.

„Am dus în Parlament mesajele profesorilor greviști. Cei de la PSD nu au recunoscut mesajele, probabil e prima dată când le-au văzut”, a scris, pe Facebook, Cristian Seidler (USR).

„Salarii decente, educație demnă”, „Școala de azi este România de mâine” sunt două dintre pancartele afișate, miercuri, în plenul Palatului Parlamentului.

Peste 20.000 de cadre didactice au protestat, marți, în București

Peste 20.000 de cadre didactice au ieșit în stradă, marți, mulți dintre ei venind cu autocarele din alte județe. După ce au protestat în fața Guvernului, profesorii au plecat în marș până la Palatul Cotroceni: „Nu cedăm!”, au strigat ei.

Liderii sindicali au avut, tot marți, noi negocieri cu premierul Nicolae Ciucă, care, însă, au eșuat, pentru că Executivul refuză să le majoreze salariile.

După ce manifestanții au ajuns la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis i-a primit la discuții pe liderii sindicali. La finalul discuțiilor, sindicatele au anunțat că șeful statului s-a oferit să gireze un acord cu guvernul privind revendicările lor.

Liderii coaliției de guvernare, convocați miercuri la Cotroceni. Discuții pe marginea grevei din învățământ

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să se implice în soluționarea crizei din învățământ. După ce marți s-a întâlnit cu reprezentanții cadrelor didactice, miercuri i-a chemat la Palatul Cotroceni pe liderii coaliției de guvernare.

Discuțiile vor fi centrate pe încheierea grevei, care a dat peste cap tot sfârșitul de an școlar.

Potrivit mai multor surse politice, Iohannis vrea să se consulte cu premierul Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și ceilalți lideri din coaliția de guvernare pe marginea soluționării crizei din învățământ.