• Publicat:
Politică

Scena politică se cutremură! Femeia pe care renumitul general Pahonțu vrea să o impună în calitate de candidată a PNL la Primăria Capitalei! Îi face deja campanie. Legătura cu Lia Olguța Vasilescu (SURSE)

Scena politică se cutremură! Femeia pe care renumitul general Pahonțu vrea să o impună în calitate de candidată a PNL la Primăria Capitalei! Îi face deja campanie. Legătura cu Lia Olguța Vasilescu (SURSE)
Coșmarul lui Liviu Dragnea, renumitul general Lucian Pahonțu, cel care conduce Serviciul de Protecție și Pază (SPP) de mai bine de 13 ani, revine în jocul politic. Surse politice, bine informate, au dezvăluit pentru Capital, că acesta dorește să o impună pe Violeta Alexandru ca și candidat al PNL pentru Primăria Capitalei. De altfel, conform acelorași surse, un plan de promovare a acesteia a fost deja pus la punct și este în plină desfășurare.

Numirea Violetei Alexandru la ministerul Muncii nu a fost deloc întâmplătoare. Lia Olguța Vasilescu a reușit să-și crească enorm imaginea, abordând subiectul pensiilor regulat, exact din fotoliul pe care-l ocupă acum protejata generalului Pahonțu. Aceasta era deja o voce puternică în PSD, însă ceea ce a transformat-o în comunicatorul cel mai apreciat la nivel național a fost modul în care a gestionat portofoliul de la acest minister extrem de ofertant din punct de vedere electoral. De altfel ea a și devenit purtător de cuvânt al PSD ulterior, iar astăzi continuă să aibă mesajele cu cel mai mare impact la public. O arată numărul  mare de vizualizări al știrilor care o au drept personaj principal, potrivit capital.

Urmărind același model, strategii din spatele Violetei Alexandru au dorit să o propulseze la ministerul Muncii pentru ca acesta să-i fie ca o trambulină în materie de imagine, doar că până în acest moment sondajele arată că nu prea le-a reușit. Violeta Alexandru nu este totuși Lia Olguța Vasilescu și nu are aceeași priză la public. Însă, conform surselor Capital, în perioada următoare actualul ministru al Muncii ar urma să fie expusă într-o lumină favorabilă și să iasă foarte mult în evidență. Se pare că ar fi  fost puși la bătaie mulți bani pentru ca reprezentanți ai mass media să o promoveze.

În momentul de față, în interiorul PNL se duc lupte aprige pentru împărțirea puterii în partid și mai ales a candidaturilor. Dacă Violeta Alexandru ar fi desemnată în acest moment candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, ea ar avea șanse minime în fața unei Gabriela Firea extrem de determinate și mai ales în fața lui Nicușor Dan, care stă cel mai bine în sondaje.

Și Vlad Voiculescu, din partea PLUS, vrea Primăria Capitalei, semn că Bucureștiul este un pol al puterii extrem de important, mai ales că are în gestiune foarte mulți bani și instituții cheie, cum sunt de exemplu, spitalele.

Cert este că lupta pentru desemnarea candidaților la Primăria Capitalei este mai aprigă ca niciodată și pe masă sunt deja puși la bătaie foarte mulți bani pentru promovarea candidaților la candidaturi.

Cine este Violeta Alexandru

În luna iunie, după ce echipa lui Cristian Bușoi a fost înlăturată, aceasta a fost numită președinte interimar al PNL București, urmând ca în perioada următoare să aibă loc alegeri în organizație. Acesta a fost de fapt un prima pas pentru promovarea ei în politica mare. Deși a fost și ministru în Guvernul Cioloș, prezența Violetei Alexandru a fost una destul de fadă și a nu a reușit deloc să crească din punct de vedere politic, ca imagine.

Aceasta are 43 de ani și este absolventă a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. De asemenea are un master în Guvernanță și Dezvoltare Instituțională și un altul în Afaceri Internaționale și Managementul Conflictelor. Între 1994 și 1997, a activat în Asociația Pro Democrația în funcția de coordonator relații publice. Între 1997 și 1999 a fost consilier în Departamentul de Comunicări Internaționale și Relații cu Românii de Pretutindeni din Administrația Prezidențială. De la Administrația Prezidențială s-a reîntors la Asociația Pro Democrația ca director executiv, după care a fondat Institutul pentru Politici Publice (IPP), unde a activat ca director până în noiembrie 2015. În noiembrie 2015, a fost aleasă de Dacian Cioloș pentru funcția de ministru delegat pentru consultare publică și dialog social în noul Guvern.

După guvernarea tehnocrată, Violeta Alexandru s-a înscris în PNL, unde a activat în organizația Sector 1 ca vicepreședinte. Ulterior a fost impusă lider al PNL București. Ea a mai candidat pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, dar nu a ajuns în Parlamentul European, ocupând locul al 12-lea pe lista de pe care au intrat în PE doar primii 10 candidați.

Cine este Lucian Pahonțu

Lucian Pahonțul a fost numit personaj veninos de către Liviu Dragnea pentru că ar fi avut o influență nefastă asupra premierului de atunci, Mihai Tudose. De altfel, se pare că acesta s-ar implica regulat în jocurile politice, după cum susțin sursele Capital. El a finalizat studiile Liceului nr. 3 de Chimie din Câmpulung Muscel, astăzi numit Liceul Teoretic „Dan Barbilian”.

Generalul Pahonțu este absolvent al Școlii Militare de ofițeri activi, profil transmisiuni (1987), iar ulterior a Facultății de Arme Întrunite din cadrul Universității Naționale de Apărare din București (1994). În 1992 și 1998, Lucian Pahonțu a urmat cursuri pentru cadre de conducere ale Jandarmeriei.

După terminarea Școlii de ofițeri, actualul șef al SPP a lucrat în cadrul MAI. În decembrie 1989, Lucian Pahonțu era ofițer în trupele de securitate – o structură militară care acționa în uniformă, echivalentul de astăzi al Jandarmeriei Române. Ulterior a îndeplinit funcțiile de șef de Stat Major la Brigada 11 Mobilă Jandarmi București (1999-2002) și comandant al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș” (2002-2005). A fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea) la 1 decembrie 2003.

Pe 7 decembrie 2005, Pahonțu a fost numit șef al SPP. A fost înaintat ulterior la gradul de general-maior (cu 2 stele) și la cel de general-locotenent (cu 3 stele) la 25 aprilie 2008. În 2011, președintele Traian Băsescu i-a oferit și a patra stea generalului Pahonțu.

×
Inchide