SONDAJ | PSD-istul Virgiliu NANU îl bate la scor pe „candidatul cu LAMBORGHINI” în cursa pentru şefia Consiliului Județean Prahova

Publicat: 05 04. 2024, 15:58
Actualizat: 05 04. 2024, 16:19

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie referitor la preferințele electoratului din județul Prahova, se remarcă un avantaj uriaș pentru Virgiliu Nanu, candidatul PSD, în fața lui Iulian Dumitrescu, propunerea PNL pentru aceeași funcție.

Conform rezultatelor sondajului, Virgiliu Nanu, președintele PSD Prahova, se află în fruntea cursei pentru președinția Consiliului Județean Prahova, cu un procent zdrobitor de 42%, depășindu-l cu mult pe Iulian Dumitrescu, care se situează la doar 16%.

Virgiliu Nanu 42%, Iulian Dumitrescu 16%.

Un aspect important al acestui sondaj îl reprezintă discrepanța semnificativă dintre scorul lui Iulian Dumitrescu și susținerea acordată de electoratul prahovean PNL-ului.

Scorul general al partidelor.

Chiar dacă este membru PNL, Dumitrescu se plasează sub scorul partidului său, acest fapt fiind atribuit problemelor penale cu care se confruntă. Potrivit Romania TV, Iulian Dumitrescu este în prezent anchetat penal de DNA, ceea ce a afectat negativ încrederea alegătorilor.

Această tendință descendentă a susținerii pentru Dumitrescu, ca urmare a problemelor sale cu legea, a condus la redistribuirea voturilor către candidații altor formațiuni, care au obținut astfel procente peste cota partidelor pe care le reprezintă.

Sondajul a fost realizat în perioada 27-30 martie 2024, pe un eșantion de 1800 de persoane.

CITEȘTE ȘI:

„Baronul cu Lamborghini” face jogging, cu ziariștii pe urme

„Baronul Lamborghini” din Prahova calcă în picioare controlul judiciar și încearcă să cumpere primarii la bucată! Lista ”șpăgilor pentru investiții” pe care a pregătit-o Iulian Dumitrescu