„Baronul Lamborghini” din Prahova calcă în picioare controlul judiciar și încearcă să cumpere primarii la bucată! Lista ”șpăgilor pentru investiții” pe care a pregătit-o Iulian Dumitrescu

„Baronul Lamborghini” din Prahova calcă în picioare controlul judiciar și încearcă să cumpere primarii la bucată! Lista ”șpăgilor pentru investiții” pe care a pregătit-o Iulian Dumitrescu
Publicat: 03/04/2024, 14:17

Plasat sub control judiciar pentru încă 60 de zile de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Iulian Dumitrescu – președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, acuzat de luare de mită şi fals în declaraţii, continuă să facă „jocurile” la nivel politic, cu toate că, practic, este suspendat din funcție.

Supranumit și „Baronul Lamborghini”, Iulian Dumitrescu ar pregăti chiar o lovitură de proporții, potrivit surselor Gândul, încercând să-și asigure „prietenia absolută” a unor actuali primari care i-ar rămâne datori.

În întreg scenariul halucinant ar fi vorba despre întâlniri de taină, presiuni permamente și chiar șantaj, iar Iulian Dumitrescu sfidează controlul judiciar, făcându-se că uită suspendarea sa din funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Mutările „Baronului Lamborghinii” sunt făcute în culise, însă, acolo unde se poziționează în postura celui care încă face și desface totul la nivelul județului.

După mai multe întâlniri personale pe care Iulian Dumitrescu le-a avut cu primarii din județul Prahova, au urmat presiuni nenumărate și promisiuni prin care acesta încearcă să își asigure recunoștința primarilor pe care îi ademenește. 

Dincolo de șantaj și presiune constantă, Dumitrescu dorește, acum, să cumpere la bucată primarii din județ, dar cu bani de la Consiliul Județean”, au declarat surse din mediul politic, în exclusivitate pentru Gândul.

Ce mutare ar pregăti Iulian Dumitrescu pentru a-și pregăti „primari de casă”

Aceleași surse au dezvăluit, în exclusivitate pentru Gândul, care ar fi marea mutare a lui Iulian Dumitrescu, plasat sub control judiciar pentru încă 60 de zile, dar peste măsură de activ, departe de lumina reflectoarelor.

Teoretic, având în vedere controlul judiciar pe care îl are, Dumitrescu n-ar trebui să își exercite atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Prahova, numai că procedează exact invers.

Cu toate acestea, Consiliul Județean Prahova pregătește o Hotărâre de Consiliu Județean în care Dumitrescu are de gând să împartă bani, cu mărinimie, către primarii PNL, dar si pentru 3 traseisti racolați, unul de la PSD, altul de la USR și cel de-al treilea de la Pro România.

Peste 21 de milioane de lei sunt pregătiți pentru această operațiune de atragere a primarilor”, au mai dezvăluit sursele Gândul.

De altfel, Iulian Dumitrescu pare a se baza pe faptul că are „spate”, fiind considerat un apropiat al ex-generalului Florian Coldea, cel care i-ar fi promis și „protecție”. Tocmai de aceea, chiar dacă procurorii DNA i-au prelungit cu 60 de zile controlul judiciar, Iulian Dumitrescu aduce primarii la discuții și ar încerca să îi momească, practic, cu sume de bani provenite de la Consiliul Județean. La aceste întâlniri cu primarii din județ participă și Dumitru Tudone, cel considerat „pupilul” lui Iulian Dumitrescu.

„Primarii liberali din judeţul Prahova îşi manifestă susţinerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu”

Iulian Dumitrescu este cercetat de DNA sub control judiciar pentru luare de mită şi fals în declaraţii şi are interdicţie să îşi exercite funcţia de preşedinte al CJ Prahova, însă, după cum s-a putut constata din informațiile de mai sus, acestă găsește modalități prin care sfidează controlul judiciar.

Inițial, după ce a fost pus sub acuzare, Iulian Dumitrescu a anunţat că demisionează din toate funcţiile deţinute în PNL, respectiv de prim-vicepreşedinte PNL şi preşedinte al PNL Prahova.

Numai că, ulterior, Iulian Dumitrescu a anunțat că va candida însă pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Prahova, iar PNL – Prahiva a transmis și un comunicat.

„Primarii liberali din judeţul Prahova au trimis o scrisoare deschisă conducerii Partidului Naţional Liberal în care îşi manifestă susţinerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu în vederea unui nou mandat de preşedinte de CJ. Solicitarea a fost materializată şi printr-o decizie luată astăzi, 20.03.2024, în unanimitate, în cadrul Colegiului Director Judeţean al PNL Prahova”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Prahova. (mai multe detalii AICI)

Cine este Iulian Dumitrescu? Două mandate de senator din partea PNL

În vârstă de 51 de ani, Dumitrescu este născut în judeţul Prahova, la Vălenii de Munte, însă mare parte a carierei sale politice s-a desfăşurat în judeţul Călăraşi.

  • Iulian Dumitrescu a deţinut două mandate de senator din partea PNL: 2012 – 2016 ca senator de Călăraşi, iar 2016 – 2020 ca senator de Prahova.
  • Înaintea alegerilor locale din 2020, el a preluat şefia filialei Prahova a PNL, stabilindu-şi domiciliul în oraşul Plopeni.

Dumitrescu a candidat din partea liberalilor pentru Consiliul Judeţean Prahova, obţinând, în anul 2020, și sprijinul USR. Preşedintele de la acea vreme al USR Prahova – Mihai Poliţeanu – a anunţat public faptul că partidul îl va susţine pe Iulian Dumitrescu pentru preşedinţia CJ Prahova.

Odată ce a obţinut această funcţie administrativă, „baronul” Iulian Dumitrescu a susţinut în alte funcţii importante vechi colaboratori de-ai săi, pe care i-a adus în Prahova din judeţul Călăraşi, unde aceștia ocupaseră funcţii în administraţia județului. (alte detalii AICI)

Averea președintelui CJ Prahova

Conform celei mai recente declarații de avere, actualizată în iunie 2023, Iulian Dumitrescu și soția sa dețin un apartament de peste 150 de metri pătrați, achiziționat în 2008, și unul de 45 de metri pătrați, cumpărat în 2005.

În plus, în patrimoniul familiei poate fi descoperit și un autoturism Range Rover din anul 2014.

  • La capitolul împrumuturi, în anul 2023, Dumitrescu a scris în declarația de avere că a acordat un împrumut de 45.000 de euro către Partidul Național Liberal, iar tot în aceeași categorie apar trei împrumuturi către persoane fizice, cu o sumă totală de 170.000 de lei și 70.000 de euro.
  • În ceea ce privește conturile în lei, președintele CJ Prahova menționează că deține mai multe conturi cu un total sub 70.000 de lei.
  • La capitolul „Datorii”, Iulian Dumitrescu indică un credit de aproximativ 127.000 de euro la First Bank, cu scadența în 2036, și un împrumut de la o persoană fizică, în valoare de 180.000 de dolari, contractat în 2012 și care urmează să fie achitat în acest an.

În anul 2022, Iulian Dumitrescu a încasat suma de 164.268 de lei de la CJ Prahova.

În anul 2020, Iulian Dumitrescu a vândut un teren în valoare de aproape un milion de lei către o societate, teren situat în județul Ilfov, iar în aceeași zi a vândut un alt teren, situat în județul Dâmbovița, aceleiași firme, pentru suma de 775.000 de lei.


Citește și:

Marcel Ciolacu: Eu NU îl susțin pe domnul Iulian Dumitrescu / „PSD are candidat propriu și va CÂȘTIGA Consiliul Județean Prahova”

Liberalul Iulian Dumitrescu, cap de listă și la CJ Prahova, și la DNA. Dosarul său este prioritate zero pentru procurorii anticorupție

Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru corupţie, este susținut de PNL Prahova la șefia Consiliului Județean

Definitiv. Sora lui Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar în dosarul de mare CORUPȚIE al fratelui

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?