Start pentru studiul de fezabilitate privind modernizarea DJ 102I (secțiunea Valea Doftanei – Brădet), contract finanțat de Compania Națională de Investiții

Publicat: 27 08. 2020, 16:08
Actualizat: 27 08. 2020, 17:00

Astăzi, în prezența prim-ministrului Ludovic Orban, a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, a ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, și a ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a fost semnat contractul de proiectare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru „Reabilitare și modernizare DJ 102 I, Valea Doftanei (jud. Prahova) – Brădet (jud. Brașov)”.

În cadrul contractului finanțat de Compania Națională de Investiții se vor realiza, pe lângă studiul de fezabilitate (SF) necesar reabilitării celor 24 de km de drum, și celelalte studii necesare întocmirii documentației de aprobare a indicatorilor tehnico-economici.

Valoarea contractului este de 2,79 milioane de lei, iar durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 4 luni. Finanțarea viitorului obiectiv de investiții va fi asigurată de către Compania Națională de Investiții.

Complex multifuncțional cu Sală Polivalentă în municipiul Brașov

Tot în cursului zilei de astăzi a fost vizitat și amplasamentul unde Compania Națională de Investiții va realiza un Complex multifuncțional cu Sală Polivalentă în municipiul Brașov.

Investiția de peste 400 de milioane de lei se află în curs de aprobare și va cuprinde o sală polivalentă cu o capacitate totală de 11.233 de locuri și zone de promenadă precum și o scenă în aer liber cu gradene.

La acest moment, Compania Națională de Investiții are în derulare un total de 7 obiective de investiții în județul Brașov, cu o valoare totală de peste 63 de milioane de lei, și în curs de contractare alte 2 obiective de investiții cu o valoare de peste 58 de milioane de lei.