SURSE | Guvernul amână legea salarizării până după alegerile din 2024. Prioritatea o reprezintă pensiile

Publicat: 24 10. 2023, 11:06
Actualizat: 24 10. 2023, 11:14

Legea salarizării va fi amânată până după alegerile din 2024, au precizat surse guvernamentale, pentru Gândul. Bugetarii vor putea sa vadă legea la finalul anului 2024.

Guvernul caută soluții să acorde majorările salariale prin ordonanțe de guvern (OUG). Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu sindicaliștii în ultima perioadă și le-a transmis că prioritară acum este reforma pensiilor publice.

Sunt două reforme majore pe care Executivul de la București nu le-a îndeplinit în prima jumătate a lui 2023. Vorbim de noua lege a pensiilor și noua lege a salarizării.

Reamintim ca la mijlocul lui 2023, Guvernul a ratat termenul de finalizare pentru 30 de jaloane din cele 49 pe care le avea de îndeplinit. În urma cu mai puțin de o lună, premierul Marcel Ciolacu a spus ca lucrează cu “materialul clientului” și că încearcă sa-și facă prioritățile în funcție de necesităților reale.

„Știți, lucrez cu materialul clientului și încerc să-mi fac prioritățile în funcție și de necesitățile reale și urgențele reale. În cererea de plată numărul patru, avem trei reforme majore: legea pensiilor, legea salarizării și reforma fiscală. (…) Și cred că prioritatea 1 a Ministerului Muncii trebuie să fie în acest moment legea pensiilor, urmând, pe urmă, să începem și pașii cu legea salarizării. Asta nu înseamnă că proiectele sunt abandonate, se lucrează în paralel, cum de altfel lucrăm și acum la legea cu pensiile speciale. Deci, este cu adevărat o întârziere la foarte multe, s-au suprapus, dar o să facem față cu certitudine”, a declarat Ciolacu.

Premierul a anunțat în repetate rânduri că legea salarizării unitare va fi gata pana la finalul anului. Luni, Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu sindicaliștii din învățământ, unde i-a asigurat că „va găsi soluțiile pentru eliminarea inechităților salariale din educație”. (detalii AICI)

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Ion Cristoiu atrage atenția conducerii de la Tel Aviv: „Experiența din 2008-2009 a dus la o răsturnare a imaginii Israelului”

RĂZBOI Israel-Hamas, ziua 18: Emmanuel Macron a sosit la Tel Aviv pentru a exprima „deplina solidaritate” a Franţei cu Israelul