RĂZBOI Israel-Hamas, ziua 18: Macron vrea relansarea procesului de pace dintre Israel și palestinieni / Israelul a respins un atac lansat de pe mare

Publicat: 24/10/2023, 14:18
Actualizat: 24/10/2023, 22:20
Actualizări
22:17

Washingtonul avertizează Teheranul că va riposta la atacurile care vizează baze militare americane

Administrația SUA a transmis că nu va tolera atacuri asupra bazelor militare americane comise de Iran sau de grupuri islamiste susținute de Teheran.

”Statele Unite nu caută să declanșeze un conflict cu Iranul și nu vrem ca acest război să se extindă. Dar, dacă Iranul sau grupurile sale intermediare atacă personalul militar american, oriunde, trebuie să fiți siguri că noi ne vom apăra oamenii, ne vom apăra securitatea, vom acționa rapid și decisiv”, a declarat Antony Blinken, secretarul de Stat al SUA.

21:41

Israelul cere demisia secretarului general ONU, care a denunțat ”ocupația” israeliană

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a criticat, în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate, atât atacurile comise de grupul Hamas, cât și ”ocupația” israeliană în teritoriile palestiniene.

”Atacurile Hamas nu s-au produs într-un vid. Poporul palestinian este vizat de 56 de ani de ocupația sufocantă a Israelului. Însă suferințele poporului palestinian nu pot justifica atacurile îngrozitoare comise de Hamas”, a afirmat Guterres.

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a cerut, în replică demisia lui Antonio Guterres, conform cotidianului Haaretz. ”Nu există nicio justificare sau motiv să discutăm cu cei care manifestă înțelegere pentru cele mai teribile acte comise împotriva cetățenilor Israelului de către o organizație teroristă”, a reacționat Gilad Erdan.

”După 7 octombrie, nu mai există loc pentru o abordare echilibrată. Grupul Hamas trebuie eliminat”, a afirmat, la rândul său, ministrul israelian de Externe, Eli Cohen.

21:19

Armata israeliană a respins infiltrarea unor membri Hamas în zona de coastă

Armata israeliană a fost implicată, marți seară, în confruntări militare cu militanți Hamas care au încercat să se infiltreze pe teritoriul Israelului venind pe mare.

”Au fost identificați scafandri ai grupului Hamas care încercau să pătrundă în Israel. Membri ai Forțelor Navale au deschis focul și i-au eliminat. Acum, verificăm dacă nu sunt și alți membri ai acestei celule teroriste în mare”, a declarat Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

20:22

Macron insistă pentru relansarea negocierilor de pace între Israel și palestinieni

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a condamnat, la Ramallah, atacurile ”teroriste” comise în Israel de grupurile islamiste palestiniene și a subliniat că mișcarea Hamas nu reprezintă poporul palestinian.

Președintele Franței a cerut relansarea procesului de pace în scopul ajungerii la soluția coexistenței în pace a două state, israelian și palestinian.

20:16

Recep Erdogan a discutat cu Vladimir Putin despre situația din Fâșia Gaza

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat, marți, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, despre situația umanitară din Fâșia Gaza, în contextul bombardamentelor israeliene.

”Președintele Erdogan a denunțat brutalitatea asupra teritoriului palestinian”, anunță Administrația prezidențială de la Ankara, potrivit site-ului Tagesschau.de. De asemenea, Erdogan a criticat ”tăcerea” Occidentului față de situația umanitară din Fâșia Gaza.

Potrivit celui mai recent bilanț anunțat de Ministerul local al Sănătății, bombardamentele israeliene asupra Fâșiei Gaza au provocat moartea a cel puțin 5.300 de persoane și rănirea altor 18.000. Numeroase spitale au nevoie de combustibili pentru alimentarea generatoarelor de electricitate.

19:07

Agenția ONU pentru Refugiații Palestinieni cere urgent trimiterea de carburanți în Fâșia Gaza

Agenția ONU pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA) a avertizat, marți seară, că va fi nevoită să își înceteze operațiunile în Fâșia Gaza dacă nu va primi urgent carburanți.

”Dacă nu obținem urgent carburanți, vom fi obligați să sistăm operațiunile în Fâșia Gaza începând de mâine seară”, a comunicat Agenția ONU pentru Refugiații Palestinieni.

Israelul nu permite furnizarea de carburanți în Fâșia Gaza, pentru a bloca aprovizionarea infrastructurii mișcării Hamas.

19:05

Armata israeliană continuă atacurile asupra pozițiilor islamiste din sudul Libanului

Armata israeliană a atacat, în ultima oră, trei celule teroriste din sudul Libanului, în apropierea frontierei cu Israelul.

Operațiunile de distrugere a celulelor teroriste au fost lansate în contextul continuării atacurilor cu obuze din zone aflate sub controlul mișcării șiite Hezbollah. În Liban sunt și militanți palestinieni care fac parte din grupul islamist Hamas.

17:26

Macron intenționează să meargă în Iordania, în cadrul eforturilor de evitare a escaladării conflictului din Orientul Mijlociu

Președintele Franței, Emmanuel Macron, se va deplasa în Iordania, după vizitele efectuate în Israel și în Cisiordania. Macron urmează să aibă o întâlnire cu regele Abdullah, în cadrul eforturilor diplomatice pentru eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas și pentru evitarea escaladării confruntărilor între armata israeliană și grupurile islamiste din Fâșia Gaza.

17:20

Armata israeliană a atacat din nou poziții islamiste din sudul Libanului

Armata israeliană a atacat din nou ”o celulă teroristă” din sudul Libanului. De asemenea, au fost atacate poziții militare care lansaseră obuze spre localitatea Manara, în nordul Israelului.

”Au fost distruse armele utilizate de teroriști”, a comunicat armata israeliană.

15:29

Tunelurile subterane din Gaza, marea provocare pentru IDF. Expert militar american: ”Problemă fără o soluție perfectă”

Tunelurile subterane din Fîșia Gaza – o provocare imensă cu care s-ar putea confrunta soldații israelieni în eventualitatea unei operațiuni militare terestre – s-ar întinde, potrivit specialiștilor, pe o suprafață de aproximativ 500 de kilometri, unele dintre ele fiind construite și la 70 de metri adâncime.

Cele 1.300 de tuneluri subterane asigură, cel puțin deocamdată, protecția teroriștilor Hamas, iar distrugerea lor nu este un demers facil, avertizează expertul militar american John Spencer, șeful catedrei Studii de Război Urban la Institutul de Război Modern al Academiei Militare a Statelor Unite din West Point. (alte detalii AICI)

14:58

Gestul incredibil făcut de o ostatică israeliană după ce a fost eliberată de teroriștii Hamas

O femeie israeliană în vârstă de 85 de ani, care fusese luată ostatică, a dat noroc cu un militant Hamas, imediat după ce a fost eliberată. Soțul ei este încă ținut ostatic.

Hamas a eliberat, luni, două ostatice. Este vorba despre Yocheved Lifshitz, în vârstă de 85 de ani, și Nurit Cooper, de 79 de ani, care au fost capturate pe 7 octombrie, când militanții au atacat kibutz-ul Nir Oz.

13:52

Lupta împotriva Hamas "trebuie să fie nemiloasă, dar nu lipsită de reguli", afirmă Macron la întâlnirea cu Netanyahu

Lupta împotriva Hamas „trebuie să fie fără milă, dar nu fără reguli”, l-a avertizat preşedintele francez Emmanuel Macron pe premierul israelian Benyamin Netanyahu cu care s-a întâlnit marţi la Ierusalim şi căruia i-a propus ca o coaliţie internaţională să lupte împotriva tuturor organizaţiilor teroriste, relatează Le Figaro şi Le Monde.

„Suntem democraţii (…) care respectă legile războiului”, a spus preşedintele francez, cerând Israelului să favorizeze ajutorul umanitar şi să nu ia drept ţintă civilii din Gaza. Prioritatea democraţiilor este de a „învinge grupurile teroriste”, a arătat apoi Macron. Preşedintele francez a ţinut să „reamintească tuturor dreptul legitim al Israelului de a se apăra”.

Emmanuel Macron propune Israelului ca alianţa împotriva Statului Islamic „să poată lupta şi împotriva Hamas” şi a cerut totodată „o relansare decisivă a procesului politic cu palestinienii”.

Macron a subliniat că Franţa este alături de Israel în lupta sa împotriva Hamas, „un grup terorist al cărui obiectiv este chiar distrugerea statului Israel”, ca şi împotriva tuturor celorlalte grupuri teroriste.

„De aceea, Franţa este pregătită ca alianţa internaţională în lupta împotriva Daesh (ISIS) să participe şi la lupta împotriva Hamas”, a declarat preşedintele francez, referindu-se la coaliţia internaţională desfăşurată în prezent în Irak şi Siria.

14:07

Negocierile Israel - Hamas privind eliberarea a 50 de ostatici în schimbul combustibilului au eșuat

Israel și Hamas au negociat eliberarea a 50 de ostatici, însă negocierile au eșuat, spun surse care au participat la întâlnire, marți, potrivit Wall Street Journal. Luni, două femei, de 79 și 85 de ani, au fost eliberate de Hamas din „motive umanitare”.

Statul Israel a transmis, luni, că Hamas a luat peste 220 de ostatici din tabăra israeliană și a cerut înapoi, marți, 50 de persoane, conform Mediafax.

Israelul susține că fără acești ostatici nu va finaliza transportul de combustibil către Fâșia Gaza, obținut din ajutoarele umanitare, destinat spitalelor și mașinilor de transport din teritoriul palestinian.

Negocierile au eșuat, iar Hamas a transmis în repetate rânduri că dacă atacurile aeriene ale Israelului nu se opresc, ostaticii vor fi executați, informează The Times of Israel.

12:26

Fostul președinte SUA, Barack Obama, avertizează Israelul împotriva acțiunilor care „s-ar putea întoarce împotriva lor”

Fostul președinte SUA, Barack Obama, este recunoscut pentru politica sa fără echivoc la adresa organizațiilor teroriste jihadiste. În mandatul său, Obama a urmărit din Situation Room operațiunea de anihilare a liderului al-Qaida, Osama bin Laden. În timp ce liderii lumii s-au grăbit să își manifeste solidaritatea cu Israelul după atacurile odioase ale teroriștilor Hamas din 7 octombrie, opinia internațională se teme ca nu cumva IDF să încalce regulile războiului și dreptul internațional în Gaza.

În acest context, Barack Obama a declarat luni că în timpul mandatului său a sprijinit Israelul în războiul său cu Hamas, dar a avertizat guvernul condus de Benjamin Netanyahu împotriva acțiunilor care „s-ar putea întoarce împotriva Israelului”, invocând numărul mare de morți și criza umanitară din Fâșia Gaza, scrie The Wall Street Journal.

(Mai multe detalii puteți citi aici…)

11:39

O actriță cunoscută în Israel, arestată după ce și-a exprimat susținerea față de atacul Hamas

Actrița arabo-israeliană Maisa Abd Elhadi, cunoscută în Israel pentru mai multe emisiuni și seriale, a fost arestată pentru că și-a exprimat susținerea față de atacul Hamas din 7 octombrie.

The Times of Israel relatează că poliția a confirmat doar arestarea unei actrițe „influencer”, rezidentă în Nazaret, suspectată de expresii de laudă (a terorismului) și „incitare la ură”, fără a o numi.

Abd Elhadi a postat pe rețelele de socializare o imagine cu o femeie în vârstă luată ostatică de Hamas, însoțită de un emoji vesel.

„Lupta poliției împotriva instigării și susținerii terorismului continuă în permanență”, se arată în comunicatul poliției, citat de Mediafax.

Poliția va cere prelungirea arestului preventiv al acesteia la Tribunalul Nazareth, în cursul zilei de marți.

Abd Elhadi a mai distribuit imagini cu forțele Hamas care sparg bariera de securitate a Israelului, cu mesajul „Let’s go, Berlin style”, într-o aparentă referire la căderea Zidului Berlinului în 1989.

10:45

Purtătorul de cuvânt al IDF: ”Luptătorii noștri sunt pregătiți și hotărâți, ne așteaptă săptămâni lungi de luptă în Gaza”

Operațiunea terestră în Fâșia Gaza se află încă în faza de planuri militare, iar lupta Israelului cu Hamas se dorește a fi una desfășurată pe toate planurile, scopul fiind eradicarea grupării teroriste.

Într-un mesaj de ultimă oră, adresat națiunii, purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Israeliene (IDF) a transmis că soldații israelieni sunt pregătiți de luptă, iar ostilitățile vor fi de durată.

În același timp, acesta a mai spus că se va acționa ”la momentul cel mai potrivit”. (mai multe informații AICI)

10:37

Emmanuel Macron s-a întâlnit cu omologul său israelian

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a spus președintelui israelian Isaac Herzog că Israelul nu este „singur în acest război împotriva terorismului”.

„Vom fi aici astăzi, mâine și poimâine pentru pace și stabilitate”, a spus liderul francez.

10:34

Macron, întâlnire cu familiile francezilor uciși sau răpiți de Hamas

Preşedintele francez s-a întâlnit, la Tel Aviv, cu familii ale francezilor sau franco-israelienilor ucişi sau răpiţi ca ostatici de Hamas în Gaza.

10:07

Ministerul Sănătății din Israel: 278 de răniți în masacrul din 7 octombrie sunt încă spitalizați

Ministerul Sănătății din Israel transmite că 278 de răniți în atacul Hamas din 7 octombrie se află încă în spitale din întreaga țară.

Dintre aceștia, 40 sunt în stare gravă, 164 în stare moderată, iar 74 în stare bună, precizează The Times of Israel.

09:24

Mirel Palada: „Israelul poate să piardă supremația narativă și morală dacă intră în Fâșia Gaza”

Mirel Palada, sociolog, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta consideră că Israelul poate pierde supremația narativă și morală dacă intră în Fâșia Gaza.

Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

„Pe 7 octombrie, atunci când a început nebunia, m-am gândit la tot ce se întâmplă. S-a schimbat foarte mult tot ce gândeam atunci față de ce gândesc acum. A trecut o jumătate de lună în care israelienii, care dețin o supremație militară cocoșătoare față de palestinieni, palestinienii sunt în stare să facă doar război de gherilă.

Israelienii au avioane, au tancuri, au tot restul la îndemână și totuși nu se întâmplă nimic. De ce? Pentru că ei sunt puși într-o situație neplăcută. Dacă nu fac nimic, nu este bine, pentru că își pun toată populația și opinia publică în cap.

Dacă fac ce și-ar dori unii dintre ei, tot nu este bine.
Acestea sunt cele două tabere cu opinii diferite. Israelul poate să piardă supremația narativă și morală dacă intră în Gaza. Noi până acum eram pe poziția de victimă. Contează foarte tare măsura. Păi și aici este o supărare tot din partea opiniei publice care zice că orice ați face, tot nu e bine, nu este de ajuns.

Acum 20 de ani era exact aceeași problemă. Ei acum dețin puterea și nu știu cum să intervină fără să genereze probleme”, a spus sociologul Mirel Palada în emisiunea „Marius Tucă Show”.

09:24

Un ofițer american care a luptat împotriva ISIS, consilier pentru trupele israeliene în OPERAȚIUNEA TERESTRĂ din Gaza

Încă nu există un plan militar clar de eradicare a grupării teroriste Hamas, iar administrația Biden pare a fi foarte îngrijorată de această realitate. În astfel de condiții, un ofițer american care a luptat împotriva ISIS a fost trimis în Israel pentru a oferi consiliere în viitoarea operațiune la sol din Fâșia Gaza.

Ofițerul de marină cu trei stele este generalul-locotenent James Glynn, care a ajutat la conducerea forțelor de operațiuni speciale împotriva ISIS și a servit în Fallujah, Irak. În prezent, Glynn este comandant adjunct pentru resurse umane și afaceri de rezervă al Corpului Pușcașilor Marini, notează The Jerusalem Post.

Aceeași sursă precizează că ofițerii americani citați în rapoarte – alături de James Glynn  vor fi și alți trei ofițeri americani – au precizat că aceștia nu vor spune Israelului cum să conducă ofensiva terestră, ci vor oferi ”sfaturi militare” bazate lecțiile învățate în războiul urban din Mosul.

(Citește continuarea știrii aici…)

09:22

Armata israeliană afirmă că a efectuat lovituri împotriva a 400 de ţinte Hamas în ultimele 24 de ore

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) anunţă că au efectuat lovituri împotriva a 400 de ţinte Hamas în Fâşia Gaza în ultimele 24 de ore şi au ucis mai mulţi comandanţi de teren şi alţi agenţi terorişti, relatează The Times of Israel, citat de News.ro.

Potrivit IDF, recentele lovituri s-au concentrat asupra locurilor de desfăşurare ale Hamas din întreaga Fâşie Gaza – inclusiv asupra mai multor moschei – şi împotriva agenţilor terorişti care pregăteau tiruri de rachete asupra Israelului.

IDF afirmă că a lovit, de asemenea, în timpul nopţii, intrarea într-un tunel Hamas de pe coasta Gaza şi centre de comandă.

Atacurile recente au provocat moartea mai multor agenţi de teren ai Hamas, inclusiv a comandanţilor adjuncţi ai batalioanelor Nuseirat, Shati şi Furqan ale grupării teroriste, afirmă IDF, care publică şi mai multe videoclipuri cu loviturile, filmate cu termoviziune.

09:21

Ministrul chinez de externe îi transmite omologului israelian că „toate ţările au dreptul la autoapărare”

Ministrul chinez de externe i-a transmis omologului său israelian că „toate ţările” au dreptul la autoapărare, a anunţat marţi Beijingul, în prima convorbire telefonică între diplomaţi de rang înalt din cele două ţări de la declanşarea conflictului dintre Israel şi Hamas în această lună, potrivit AFP.

„Toate ţările au dreptul la autoapărare”, i-a spus Wang Yi ministrului israelian de externe Eli Cohen, potrivit unei redactări a ministerului de externe, subliniind totodată că „ar trebui să respecte dreptul umanitar internaţional şi să protejeze siguranţa civililor”, potrivit News.ro.
09:18

Israelul recrutează specialiști în sănătate mintală

Ministerul Sănătății din Israel anunță un plan de recrutare de profesioniști în domeniul sănătății mintale pentru a aborda ceea ce numește „un eveniment de sănătate mintală în masă fără precedent”, conform Times of Israel.

Cei recrutați vor fi plătiți și vor lucra cu organizații de menținere a sănătății, centre de sănătate mintală, centre de reziliență și organizații de sănătate mintală.

Ministerul face apel la miile de profesioniști din domeniul sănătății mintale care și-au oferit voluntar serviciile de la începutul războiului, dar și altor persoane, să aplice pentru aceste posturi.

09:12

Biden spune că se poate „discuta” despre încetarea focului între Israel şi Hamas doar după eliberarea ostaticilor

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că orice discuţie despre încetarea focului în Gaza ar putea avea loc doar dacă Hamas va elibera toţi ostaticii capturaţi de Israel în atacul din 7 octombrie, relatează AFP.

„Ar trebui să eliberăm ostaticii şi apoi putem discuta”, a spus Biden la un eveniment la Casa Albă, întrebat dacă ar susţine un acord „ostatici contra încetare a focului”.

Biden şi-a cerut apoi scuze pentru că a fost nevoit să părăsească evenimentul pentru a-şi promova programul economic înaintea alegerilor de anul viitor, spunând că a trebuit să meargă la Sala de situaţii de la Casa Albă pentru „o altă problemă de care trebuie să mă ocup”, relatează News.ro.

Comentariile sale au venit la scurt timp după ce Hamas a declarat că a eliberat alte două femei ostatice răpite din Israel.

Război Israel-Hamas, ziua 18. Preşedintele francez Emmanuel Macron a sosit, marţi, la Tel Aviv pentru a exprima „deplina solidaritate” a Franţei cu Israelul, după atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas care a făcut peste 1.400 de morţi pe 7 octombrie.

Şeful statului francez va îndemna de asemenea la „protejarea populaţiilor civile” în Gaza, în timp ce Israelul a bombardat masiv enclava ca ripostă la atac, cu obiectivul declarat de a „distruge” Hamas, a anunţat Palatul Elysee.

Emmanuel Macron va pleda pentru un „armistiţiu umanitar” care să permită accesul de ajutor în Gaza, aflată sub blocadă completă, şi ieşirea din acest teritoriu a ostaticilor luaţi de Hamas în timpul atacului, potrivit Preşedinţiei franceze.

Macron se va întâlni cu familii ale francezilor sau franco-israelienilor ucişi sau luați ostatici de Hamas

Şeful statului francez va avea întrevederi cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, cu preşedintele Isaac Herzog, precum şi cu liderii opoziţiei Benny Gantz şi Yair Lapid, la Ierusalim, informează AFP, conform Agerpres.

Emmanuel Macron şi Benjamin Netanyahu vor face o declaraţie în faţa presei la finalul întrevederii lor la 13:00 (10:00 GMT).

Preşedintele francez se va întâlni de asemenea, la Tel Aviv, cu familii ale francezilor sau franco-israelienilor ucişi sau răpiţi ca ostatici de Hamas în Gaza.

Cel puţin 30 de cetăţeni francezi au fost ucişi, cel mai grav bilanţ de după atacul din 14 iulie 2016 de la Nisa (86 de morţi) în sudul Franţei, iar alţi şapte au fost daţi dispăruţi, dintre care o ostatică în mod sigur şi mai mulţi alţii fiind probabil deţinuţi de Hamas în Gaza.

Emmanuel Macron intenţionează totodată să „continue mobilizarea pentru a evita o escaladare periculoasă în regiune”, în special între puternica mişcare şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, şi Israel.

Şeful statului francez va propune de asemenea relansarea unui „veritabil proces de pace” pentru crearea unui stat palestinian, în contrapartidă cu angajamentul ţărilor din regiune pentru „securitatea Israelului”.

În acest scop, Macron „va avea probabil schimburi de opinie” cu preşedintele Autorităţii palestiniene Mahmoud Abbas, cu regele Iordaniei Abdallah al II-lea, cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi şi cu liderii ţărilor din Golf, a mai anunţat Palatul Elysee.

Emmanuel Macron întreprinde o vizită în Israel după preşedintele american Joe Biden, cancelarul german Olaf Scholz, prim-ministrul britanic Rishi Sunak şi şefa guvernului italian Giorgia Meloni.

Macron a declarat că va efectua o astfel de călătorie dacă ar putea fi „util” pentru regiune.

Sursa foto: Profimedia

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci pleurotus. E la fel de bună ca varianta consacrată
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele