Tăriceanu, la Gândul LIVE: La revizuirea Constituției putem discuta despre monarhia constituțională. Prestigiul Regelui Mihai este de necontestat – VIDEO

Publicat: 08 02. 2013, 22:07
Actualizat: 13 05. 2019, 15:44

Fostul președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Gândul Live că nu i se pare inutil ca la revizuirea Constituției să se discute despre monarhia constituțională.

„Eu nu am nicio temere, rezervă, și nici Crin Antonescu nu se va simți în vreun fel deranjat, jignit, de o astfel de propunere, știu că și el este un om politic care a avut o poziție pro-monarhistă”, a spus senatorul PNL.

Liberalul a precizat că în sondajele de opinie Casa Regală se bucură de o încredere pe care nu are niciun om politic.

„Prestigiul Regelui Mihai este de necontestat, modestia și patriotismul pe care l-a prezentat în ultimii 20 de ani i-au impresionat pe români și le-a dat o anumită încredere”, a adăugat Tăriceanu.

Fostul premier a subliniat că nu este obligatoriu să ne gândim la monarhi în vârstă.

„Ca orice Casă Regală sunt mecanismele de succesiune care nu ne-ar duce într-un impas. Nu ne putem gândi doar la monarhi în vârstă, sunt în alte țări monarhi tineri. Din această perspectivă Casa Regală are toate atributele să-și îndeplinească rolul pe care l-a mai avut”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit acestuia, un mare avantaj al monarhului este că acesta nu este ieșit din mediul politic, este „distant, neutru, echidistant” și poate aduce un plus enorm vieții politice.