USL pe două voci. Antonescu ÎL CONTRAZICE pe Ponta: „Atitudinea lui Barroso nu a fost una echilibrată și corectă. Trebuie să restabilim adevărul”

Publicat: 09 09. 2012, 20:42
Actualizat: 18 07. 2016, 19:09

Președintele PNL, Crin Antonescu, l-a contrazis pe premierul Ponta care afirmase că președintele CE, Jose Manuel Barroso, a avut o „atitudine corectă și echilibrată” în timpul referendumului.

„Sunt de acord cu dumneavoastră că atitudinea domnului Barroso nu a fost una echilibrată, a recunoscut-o chiar domnia sa acum câteva zile la o ședință a PPE. Nu putem vorbi de o atitudine echilibrată, nici domnul Barroso nu pretinde asta. Este o decizie politică împotriv a 7,4 milioane de voturi. Corect este cel puțin discutabil, pentru că maniera în care a fost abordată de la început situația din România, maniera de informare nu poate fi catalogată drept de una corectă”, a declarat la Antena3 Crin Antonescu.

El a precizat că poate înțelege motivele pentru care premierul a făcut aceste declarații, deoarece trebuie normalizate relațiile cu domnul Barroso și doamna Redding.

„Nu trebuie să sporim o ostilitate, numai că lucrurile se pot face numai pe baza restabilirii adevărului. Nu vom câștiga nimic dacă vom spune că totul ține doar de PR. E drept PR-ul nostru a fost foarte prost. Este ceea ce am păcătuit noi, ci am avut o preocupare insuficientă de contacte externe, în ani de zile”, a subliniat Antonescu.

Președintele PNL consideră că intervenția în favoarea lui Traian Băsescu „a fost una abuzivă”.