USR-PLUS vrea să rămână la guvernare: „Actuala coaliție ar trebui să meargă mai departe”

Publicat: 02 09. 2021, 18:34

USR-PLUS vrea să rămână la guvernare, pentru ca PSD să nu ajungă din nou la putere, a declarat deputatul Mihai Polițeanu, de la USR-PLUS la B1TV. În schimb, Cîțu ar trebui să-și dea demisia, după ce a dat afară al doilea ministru progresist, pe Stelian Ion, după Vlad Voiculescu, mai spune deputatul.

Mihai Polițeanu a detaliat planurile pentru următoarea perioadă ale USR-PLUS, în relația cu PNL.

„Din punctul nostru de vedere, actuala coaliție ar trebui să meargă mai departe, pentru că opțiunea de a ne întoarce la PSD este catastrofală pentru țară. În aceeași măsură, există două condiții pentru a merge mai departe:

1. Plecarea lui Cîțu din fruntea Guvernului, nu există alternativă la acest lucru.

2. Implementarea măsurilor de reformă pe care le-am promis oamenilor și în baza cărora noi am primit voturi.

Noi nu putem să înșelăm așteptările oamenilor. Din păcate, în ultimele 8 luni de la învestirea Guvernului, marile noastre promisiuni, proiecte de reformă – eliminarea pensiilor speciale, reforma legislației electorale, repornirea luptei anticorupție, repararea legilor justiției și a codurilor penale sunt pur și simplu blocate. Au fost blocate de PNL și UDMR fie la nivel de Guvern, fie la nivel de Parlament. Lucrurile nu mai pot continua așa”, a declarat Polițeanu, pentru B1 TV.

Moțiunea de cenzură este abia a doua variantă pentru USR-PLUS

„Planul este foarte clar. Am cerut demisia lui Cîțu. Dacă nu și-o dă, a doua opțiune este moțiunea de cenzură. Dacă nu trece moțiunea de cenzură, există a treia opțiune, ieșirea miniștrilor USR-PLUS din Guvern, pe care eu o susțin”, a mai transmis Polițeanu.

USR PLUS a votat pentru susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, după demiterea considerată abuzivă a ministrului Stelian Ion.

”Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară, după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.

Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.

Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.

Florin Cîţu trebuie să plece.

Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau Coaliția îi retrage sprijinul politic”, au scris reprezentanții USR PLUS pe Facebook.