Vanghelie anunță ca „persoană neimportantă”: Vreau să candidez la șefia PSD și Primăria Capitalei

Publicat: 30 06. 2014, 22:32
Actualizat: 09 08. 2014, 05:41

Surse din PSD au declarat pentru gândul că primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, le-a spus colegilor de partid în cadrul Comitetului Executiv Național de la Orăștie, că intenționează să candideze la șefia partidului dacă Ponta ajunge președintele României. De asemenea, Vanghelie intenționează să îi ia locul lui Sorin Oprescu în fruntea Primăriei Capitalei.

Vanghelie a fost nervos după ce în partid a început o competiție internă pentru șefia partidului între Liviu Dragnea și Dan Șova. „De ce să fie bătălia numai între Șova și Dragnea? Și eu vreau să candidez la președinția PSD, poate mai sunt și alții, ca Ioan Rus”, a fost mesajul transmis de Vanghelie în interiorul PSD. El a precizat în interior că vorbește ca o „persoană neimportantă” în partid, care vrea însă să se termine cu jocurile de culise.

Sursele citate au spus că primarul Sectorului 5 a vorbit deschis și despre intenția sa de a candida pentru Primăria Generală a Municipiului București la alegerile din 2016. În replică la intenția de a candida la președinția partidului, Ponta i-a replicat, potrivit surselor citate, că se poate înscrie în această competiție, dar după ce se vor câștiga alegerile prezidențiale.

Mesajul lui Vanghelie i-a luat prin surprindere pe mulți social-democrați care nu au știut dacă acesta a vorbit serios sau a glumit. Vanghelie i-a transmis lui Ponta că nu va declanșa o competiție internă în partid pentru funcția de președinte, dar acest lucru să nu se întâmple nici din partea celorlalți lideri PSD.

Președintele PSD, Victor Ponta, și-a anunțat la finalul Comitetul Executiv de la Orăștie că va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă.