Conflict în PSD pentru scaunul lui Ponta

Redactor:
Cristian Andrei
Dragnea și Șova își dispută succesiunea lui Victor Ponta.

Relația rece dintre vicepremierul Dragnea și fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova, și bătălia pentru funcția de președinte al partidului, care va rămâne liberă dacă Victor Ponta va candida la alegerile prezidențiale, a încercat să fie ascunsă de ochii presei. Chiar dacă în partid se poartă negocieri insistente pentru succesorului lui Ponta în fruntea partidului, oficial cei doi neagă orice conflict. Mai mult, atât Dragnea, cât și Șova dau vina pe presă pentru informațiile apărute despre războiul intern din partid pentru șefia PSD. Dragnea are în acest moment sprijinul mai multor filiale, în timp ce Șova a început să-și facă o campanie internă în partid pentru a câștiga competiția internă.

Întrebat dacă există un conflict între liderii din Sud care îl susțin pe el și cei din Transilvania, în frunte cu Ioan Rus, care îl sprijină pe Șova, Dragnea a ținut să precizeze că „informația este proastă, este o informație foarte proastă”.

„Nu e niciun fel de război în partid, în presă nu știu. Eu cu domnul Rus am o relație extrem de bună și suntem foarte buni prieteni. Noi nu judecăm așa, domnul Rus a venit în Guvern, are experiență  și poate să ajute Guvernul foarte mult. Astea sunt niște scenarii care nu au legătură cu realitatea, din fericire. Am auzit că se va juca cu cuțitele pe masă, toți colegii care au intrat la discuția de astăzi nu aveau niciun cuțit”, a declarat Dragnea.

Președintele executiv a vrut să arate că în partid este liniște și că nu a început competiția pentru scaunul care ar putea fi lăsat liber de Victor Ponta.

„Este extrem de important pentru a nu avea discuții acum despre cine e președintele PSD după, noi avem președinte la PSD acum. Trebuie să ne concentrăm să câștigăm alegerile și să dea Dumnezeu să avem această problemă în partid după partid. Atunci este timp suficient până la Congres, fiecare să-și facă campanie în partid. toată lumea trebuie să fie concentrată pentru prezidențiale”, a spus Dragnea.

Șova și Dragnea s-au contrazis în privința discuțiilor care vor avea loc la Comitetul Executiv despre activitatea Guvernului. În timp ce Dragnea a vorbit despre o discuție a teritoriului cu fiecare ministru, Șova spune că nu se va discuta în niciun fel activitatea guvernamentală.

De asemenea, în timp ce Șova, care va fi noul purtător de cuvânt al PSD, spune că mâine nu se vor lua decizii. Dragnea a anunțat că la Comitetul Executiv se vor lua decizii foarte importante.

În acest moment, între cei doi social-democrați relațiile sunt foarte reci, deși Dragnea este președinte executiv, iar Dan Șova va fi noul purtător de cuvânt. Mai mult, Dragnea a fost prezentat în timpul campaniei pentru europarlamentare drept viitorul șef al campaniei prezidențiale a lui Victor Ponta, în timp ce despre Șova s-a spus că s-a retras din Guvern pentru a se implica mai mult în campania prezidențială.

Întrebat cum va lucra cu Șova în calitate de purtător de cuvânt, Dragnea a răspuns sec că poate lucra cu oricine. În timpul interviurilor date în fața presei, cei doi nu au discutat, iar Dragnea s-a ferit să „fie după Șova” cum l-a invitat presa.

„Aceasta a fost o ipoteză care a fost lansată în presă (n.r – candidatura lui Șova pentru președinția PSD), nu are niciun fel de obiect de discuție. Dacă va câștiga Ponta, după 17 noiembrie când vom avea rezultatele se poate face orice fel de discuție. Nici nu m-am gândit să candidez, nu m-a interesat, mă interesează doar alegerile prezențiale”, a fost explicația lui Șova.

El a spus că despre campania prezidențială se va discuta în forurile statutare, pentru a se vedea ce rol are fiecare.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide