VIDEO. Candidatura lui Robert Negoiță pentru Primăria de la 3, torpilată din interior. „Nu putem să mergem în campanie cu un miliardar”. Ce răspunde Negoiță

Redactor:
Cristian Andrei
Coordonatorul PSD Sector 3, vicepreședintele Robert Negoiță, a fost atacat de colegii săi joi seara, aceștia acuzându-l, în prezența lui Ion Iliescu și a lui Miron Mitrea, că a fost „parașutat" de la centru și că vrea să candideze împotriva voinței filialei pentru Primăria Sectorului 3.

Coordonatorul PSD Sector 3, vicepreședintele Robert Negoiță, a fost atacat de colegii săi joi seara, aceștia acuzându-l, în prezența lui Ion Iliescu și a lui Miron Mitrea, că a fost „parașutat” de la centru și că vrea să candideze împotriva voinței filialei pentru Primăria Sectorului 3. Negoiță a replicat că el nu a venit să se certe cu colegii de partid, ci să participe la lansarea cărții lui Ion Iliescu „Fragmente de viață și de istorie trăită”.

„Vreți să pozați în om sărac. Păi avem declarația dumneavoastră de avere, unde aveți pe patru pagini numai case. Scuzați-mă, un partid social democrat, eu zic că nu pot să merg în campanie cu un lider miliardar. Scuzați-mă, sunt eu mai comunistă”, a fost luat tare încă de la început Robert Negoiță. Cuvintele au fost rostite în fața colegilor de partid, dar și a lui Ion Iliescu și Miron Mitrea, de secretarul executiv de la PSD Sector 3, Dana Crăciun.

Ca un boxer intrat într-un ring pe care nu îl cunoaște, Robert Negoiță a încasat lovitură după lovitură. „Ce îl recomandă pe Robert Negoiță să candideze pentru Primăria Sectorului 3? Că apare pe prima pagină în ziarele de cancan?”, a fost întrebat Ion Iliescu, care a funcționat ca un paratrăznet pentru vicepreședintele PSD.

Se trece la istorie. „Robert Negoiță a mai încercat să intre cu forcepsul în organizația de București acum trei ani și nu și-a luat nici votul”, a lovit și Doru Giugula.

O doamnă în vârstă încearcă să-l salveze de furia sălii. „Dacă a venit aici domnul Negoiță să vină cu toți banii și atunci să-i dea Dumnezeu sănătate”.

Începe artileria grea însă. „Dacă vreți să colaborați cu organizația sectorului 3 nu mai dați în organizația sectorului 3”. Iliescu face o nouă tentativă de a-l scăpa pe Negoiță și explică că acesta este hăituit de Blejnar și ANAF.

Robert Negoiță greșește din nou. Spune că a venit să să asiste la lansarea cărții domnului Iliescu. Sala ia foc, e furioasă.

Se aude un „nuuu” prelung. „Nu este adevărat” îi spune Aura Vasile, iar Giugula îi aruncă scurt „bați câmpii”.

Dana Crăciun: „Este a doua oară când ne jigniți. Și la întâlnirea Comitetului Executiv de la Sectorul 3 ne-ați spus că pe domnul Iliescu nu-l mai interesează problemele de partid, vine aici decât să-și lanseze cartea. Cum puteți să ne jigniți așa?”.

Ion Iliescu îi dă dreptate doamnei. Explică că nu a venit pentru lansare, pe care a mai făcut-o de câteva ori, ci pentru a asculta problemele filialei.

Negoiță se uită nedumerit la tirul permanent la care este supus. Dă vina pe Vanghelie pentru că acesta l-a dezinformat. „Eu, personal, am fost anunțat în această seară că la organizația PSD Sector 3 este evenimentul lansare de carte a domnului președinte Ion Iliescu. Domnul Marian Vanghelie m-a anunțat, dacă m-a mințit, credeți-mă sunt în eroare”

Iliescu bate cu stiloul în masă, Vanghelie cere ca Robert Negoiță să fie lăsat să vorbească. Mitrea bombăne ceva și mestecă gumă nervos.

Robert Negoiță își reia discursul. „Bineînțeles nu am venit aici să vorbesc eu despre carte, dar vreau să vă spun că sunt impresionat de faptul că la vârsta domnului Iliescu…”.

„Aoleu” se aude scurt din apropierea prezidiului.

Vicepreședintele își mai încearcă o dată calitățile de orator. „Eu mă uitam la ea, la această carte, am de gând să o parcurg și mă gândeam că voi avea nevoie totuși de ceva timp pentru că nu este ceva foarte simplu să parcurgi o astfel de carte”. Sala râde.

Dana Crăciun reia ofensiva. „Nu am avut niciun fel de document oficial de la Kiseleff despre numirea în funcția de coordonator a PSD Sector 3 a lui Robert Negoiță. Domnul Negoiță nu a negat absolut niciodată că nu va candida la Primăria Sectorului 3, iar confuzia de nume cu Liviu Negoiță nu o să ne facă cinste.”

„Să venim cu un candidat cu același nume deja înseamnă că și eu îmi bat joc de electorat”, susține pesedista care îi aduce aminte lui Ion Iliescu că se numără printre membrii fondatori.

Negoiță: Am văzut aici declarații de dragoste, nu este cazul

Robert Negoiță înțelege că nu are cum să iasă câștigător și încearcă să minimalizeze daunele pe care le poate suferi. „Nu vreau să răspund la niciun atac, nu vreau să intru în polemică cu nimeni, respect prea mult partidul, îl respect prea mult pe domnul președinte Iliescu ca să intru în această seară în polemică cu cineva. Nu avem a lupta unii împotriva altora. Noi nu trebuie să ne iubim. Nu am nicio problemă cu nimeni căruia nu-i place de mine, nu am nici o problemă cu cineva care nu mă iubește . Noi nu suntem MISA, noi nu suntem îndrăgostiți unii de alții. Am văzut declarații de dragoste aici, nu este cazul, noi suntem membri de partid care credem în același ideal și să scăpăm oamenii de ciuma portocalie”, spune în apărarea sa trimisul lui Victor Ponta în sectorul 3.

Neagă intenția de a candida pentru Primăria Sectorului 3. „Am spus că nu am nicio problemă să fiu pus în sondaj, dar că nu am nicio intenție să candidez. Am spus-o cu subiect și predicat. Nu am venit la Sectorul 3 să cer nimic, nu am venit să iau nimic, ci am venit să ofer, am venit să dau”.

Iliescu: Nu trebuie candidați parașutați

Paratrăznetul Iliescu funcționează din plin. Dă dreptate și sălii, îl apără și pe Negoiță. „Nu trebuie să acceptăm candidați parașutați de nicăieri. Desemenarea candidatului trebuie să fie rezultanta consultării cu structurile noastre de partid. Și ei pot greși, fiecare poate greși și dumneavoastră aici puteți să aveți o viziune mai limitată și influențe de ordin subiectiv, dar trebuie să ne consultăm părerile. Primarul de sector trebuie să fie un om al sectorului bine cunoscut în sector”, conchide Iliescu, după o seară în care timp de cinci ore a trebuit să îi apere pe Victor Ponta, Liviu Dragnea și Robert Negoiță

Inchide