VIDEO | „Dacă sunt meschini, să continue”. Marcel Ciolacu va cere CCR să devanseze termenul pentru sesizarea USR, pe legea cu măsurile fiscale

Publicat: 29 09. 2023, 19:22

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a comentat, vineri, amânarea punerii în vigoare a legii privind măsurile fiscal-bugetare din cauza sesizării la CCR. Ciolacu a anunțat că va solicita Curții să devanseze termenul anunțat de dezbatere pe tema obiecției de neconstituționalitate.

Curtea Constituțională va discuta sesizarea USR, într-o ședință pe 18 octombrie.

Ciolacu a transmis Opoziției, formate din USR și Forța Dreptei, care au semnat sesizarea că cel mai bun instrument de atacare a legii era moțiunea de cenzură.

Există democrație în România și, cât timp sunt o persoană publică, voi face tot ce ține de mine să fie democrație consolidată în continuare în România. Este un instrument, pe care Opoziția îl folosește. Eu cred că cel mai bun instrument era moțiunea de cenzură. Atunci coagulezi Opoziția.

Ciolacu transmite opoziției că reformele, pe care le-a trecut în lege, erau trecute în PNRR, document pe care nu l-a scris PSD.

Dacă au vreo problemă, îi rog să iasă să spună că au o problemă cu înăsprirea legislației în ceea ce privește combaterea evaziunii. Dacă au o problemă. În sfârșit, un partid și un prim-ministru, într-o coaliție cu Partidul Național Liberal, s-au hotărât să-și asume reforma statului român. Îi rog frumos să iasă să spună că nu doresc reforme. Măsurile fiscale, să mă iertați, dar sunt trecute în PNRR, nu-s trecute de Ciolacu, sunt trecute de către altcineva, a spus Ciolacu.

Premierul a spus că se aștepta ca Opoziția să facă acest demers și era pregătit. Însă, îi numește „meschini”, dacă aleg să continue acest demers.

Dacă sunt meschini, fiindcă așa mie se pare mie, că nu înțeleg ce au atacat la Curte, dacă sunt meschin să continue acest demers.

 

CITEȘTE ȘI:

VIDEO EXCLUSIV | Dan Vîlceanu iese din rândurile PNL și semnează contestația USR, pe legea cu măsurile fiscale. „Măsurile nu au fost discutate în BPN”

UPDATE VIDEO | USR pune pe hold legea privind măsurile fiscal-bugetare, prin atacarea la CCR. Curtea dezbate sesizarea pe 18 octombrie