VIDEO | Premierul palestinian Mohammed Shtayyeh izbucnește în plâns, în ședința cabinetului

Publicat: 06 11. 2023, 15:33
Actualizat: 06 11. 2023, 15:35

This browser does not support the video element.

Prim-ministrul palestinian Mohammed Shtayyeh a început să plângă, în timpul discursului său de la începutul reuniunii cabinetului, în orașul Ramallah.

Shtayyeh a făcut referire la declarația ministrului israelian al Afacerilor și Patrimoniului din Ierusalim Israel, Amihai Eliyahu, care a sugerat într-un interviu că aruncarea unei arme nucleare pe Fâșia Gaza este o „opțiune pentru a încheia destructurarea Hamas”.

Eliyahu a revenit ulterior, spunând că remarcile au fost „metaforice”. Premierul Benjamin Netanyahu l-a suspendat pe ministru de la reuniunile guvernamentale pe termen nelimitat, declarând că remarcile sale sunt „desprinse de realitate”.

Milostivirea să fie asupra sufletelor martirilor și rușinea asupra criminalilor, a spus premierul palestinian în replică.

Ministrul israelian al Patrimoniului nu a fost mulțumit de 10.000 de martiri, peste 25.000 de răniți și un milion de persoane strămutate. El a vrut să vadă Hiroshima în Gaza. El a vrut să vadă genocidul realizat cu bombele nucleare pe care le posedă Israelul. Această persoană însetată de sânge vrea să ucidă cu scopul de a ucide.

Momentul care a declanșat starea premierului a fost când a început să vorbească despre copiii din Gaza, care își scriu numele pe piept, pentru a fi identificați.

Copiii își scriu numele pe corpul lor, astfel încât corpurile lor să poată fi identificate. Mama celor trei copii care au fost îngropați sub dărâmături le spune copiilor ei: „Lasă-mă să te văd, chiar și în vis…..

Shtayyeh a cerut Organizației Națiunilor Unite să anuleze sărbătorile Zilei Internaționale a Copilului și să publice imagini cu copiii palestinieni care au lipsit din școlile și grădinițele lor „din cauza mașinii de ucidere israeliene”, conform Associated Press.

 

CITEȘTE ȘI:

🚨 LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas. Un submarin nuclear american a ajuns în Orientul Mijlociu

Germania insistă că Israelul trebuie să accepte perspectiva soluției a două state