LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas. Un submarin nuclear american a ajuns în Orientul Mijlociu / Israelul avertizează inamicii regionali

Publicat: 06/11/2023, 07:31
Actualizat: 06/11/2023, 22:13
Actualizări
21:48

Guterres insistă pentru armistițiu umanitar în Fâșia Gaza

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a cerut din nou, luni, instituirea unui armistițiu umanitar în Fâșia Gaza.

”Catastrofa provocată de războiul dintre Israel și Hamas face necesar un armistițiu umanitar urgent în Fâșia Gaza”, a afirmat Guterres.

Citește articolul AICI

21:48

Biden i-a cerut lui Netanyahu pauze umanitare în Fâșia Gaza

Președintele SUA, Joe Biden, a discutat luni cu Benjamin Netanyahu despre posibilitatea unor ”pauze tactice” în confruntările din Fâșia Gaza.

”Cei doi lideri au discutat despre posibilitatea unor pauze tactice pentru a le oferi civililor oportunități de a pleca în siguranță din zonele beligerante”, anunță Casa Albă.

Citește articolul AICI

21:48

Netanyahu acuză Iranul că dirijează ”axa terorismului”

Premierul Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul că vrea distrugerea eforturilor Israelului de normalizare a relațiilor cu state arabe, afirmând că Teheranul se află la conducerea ”axei terorismului” în Orientul Mijlociu.

Citește articolul AICI

20:50

Șeful Statului Major din Israel avertizează inamicii din Orientul Mijlociu

Herzi Halevi, șeful Statului Major al armatei israeliene, a avertizat, luni, că Israelul poate ajunge ”în orice zonă din Orientul Mijlociu”.

”Distrugem infrastructura Hamas în Fâșia Gaza și suntem pregătiți permanent pentru alte zone. Forțele Aeriene știu să ajungă în orice zonă din Orientul Mijlociu”, a declarat Herzi Halevi, citat de cotidianul The Times of Israel.

20:45

Netanyahu vrea ca ambasadorii străini să insiste pentru acces la ostaticii din Fâșia Gaza

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, s-a întâlnit luni, în Baza militară Kirya din Tel Aviv, cu aproximativ 80 de ambasadori străini. ”Cerem susținere pentru demersul Israelului de a obține eliberarea imediată a ostaticilor, sunt necesare presiuni asupra Qatarului”, a declarat Benjamin Netanyahu la reuniune.

Citește articolul AICI

20:45

Premierul Belgiei denunță atacurile disproporționate ale Israelului

Dacă este bombardată o întreagă tabără de refugiați cu intenția eliminării unui singur terorist, nu cred că este un atac proporționat. Sunt depășite limitele”, a declarat premierul Belgiei, Alexander De Croo.

Citește articolul AICI

18:35

Patru palestinieni au fost uciși în Cisiordania

Patru palestinieni au fost uciși, luni, în confruntări cu forțele armate israeliene produse în orașul Tulkarem, în nord-estul Cisiordaniei, afirmă surse locale citate de cotidianul Le Monde.

18:00

Paradoxul Hamas: În timp ce localnicii din Gaza trăiesc în condiții de neimaginat, șefii grupării au mașini și vile de lux

Palestinienii din Fâșia Gaza se confrunta cu uriașe probleme, atât în ceea ce privește securitatea, în contextul conflictului dintre Israel și Hamas, cât și cu probleme în privința accesului la produse esențiale și, în general, cu o criză economică de proporții.

Iar în timp ce oamenii de rând din Gaza trăiesc, pur și simplu, de pe o zi pe alta, liderii Hamas, grupare care conduce teritoriul de 15 ani, trăiesc în lux, cel mai adesea în străinătate. Citește mai mult…

17:51

Ursula von der Leyen formulează propuneri pentru relansarea procesului de pace

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus, luni, cinci principii esențiale pentru relansarea perspectivelor de pace între israelieni și palestinieni, cerând eliminarea grupurilor teroriste din Fâșia Gaza și anularea tuturor restricțiilor impuse de Israel.

Citește articolul AICI

17:11

Cel puțin 10.022 de morți în Fâșia Gaza

Bilanțul bombardamentelor israeliene a ajuns la cel puțin 10.022 de morți în teritoriul palestinian Fâșia Gaza, iar alte 25.408 de persoane au fost rănite, anunță Ministerul local al Sănătății, subordonat mișcării islamiste Hamas.

16:59

Blinken a vorbit, la Ankara, despre soluții de ”pace durabilă” între israelieni și palestinieni

”Am discutat despre criza din Fâșia Gaza, inclusiv despre eforturile de intensificare în mod semnificativ a asistenței destinate oamenilor aflați în nevoie, despre eforturile de evitare a extinderii conflictului și despre ce putem face pentru stabilirea condițiilor unei păci durabile și sustenabile între israelieni și palestinieni”, a declarat Blinken.

Citește articolul AICI

15:50

IDF își continuă eforturile pentru a facilita deplasarea spre sud a civililor din nordul Fâșiei Gaza prin redeschiderea unui coridor de evacuare

În urma apelurilor repetate ale IDF către locuitorii din orașul Gaza de a evacua zona, în ultima zi și în conformitate cu orele stabilite, IDF a redeschis un coridor de evacuare pentru a permite civililor din nordul Fâșiei Gaza să se deplaseze spre sud pentru propria lor siguranță.

14:56

Germania insistă că Israelul trebuie să accepte perspectiva soluției a două state

Guvernul Germaniei a reiterat că Israelul trebuie să accepte soluția a două state pentru oprirea conflictului dintre Israel și palestinieni.

”Palestinienii și Israelul au dreptul de a stabili cum poate arăta o soluție de pace, indiferent cât de îndepărtată ar fi această perspectivă. În ultimele decenii nu s-a configurat o ideea mai bună decât soluția a două state”, a argumentat Steffen Hebestreit.

Citește articolul AICI

14:20

UE majorează ajutorul umanitar pentru Gaza cu 25 de milioane de euro

Comisia Europeană va oferi un ajutor umanitar suplimentar de 25 de milioane EUR. Acest lucru mărește asistența umanitară a UE la peste 100 de milioane EUR pentru Gaza în acest an, anunță Comisia.

Noua asistență va fi oferită organizațiilor umanitare pentru a oferi asistență care salvează vieți, concentrându-se în special pe apă și canalizare, sănătate, hrană și alte articole esențiale.

Șefa Comisiei, Ursula von der Leyen a declarat că lucrează „ Israel, Egipt și Națiunile Unite, pentru a permite mai multe convoaie în Gaza, inclusiv prin coridoare și pauze pentru nevoi umanitare.”

13:24

Amichai Eliyahu, ministrul israelian al Patrimoniului, suspendat „pe termen nelimitat” după ce a lansat ipoteza unei LOVITURI NUCLEARE asupra Gazei

Ministrul israelian al Patrimoniului, Amichai Eliyahu, a fost suspendat „pe termen nelimitat” după ce a declarat într-un interviu că aruncarea unei bombe nucleare în Fâșia Gaza este „una dintre posibilități”, a anunțat guvernul israelian.

„Declarațiile lui Eliyahu nu se bazează pe realitate”, a spus și premierul Benjamin Netanyahu într-un mesaj postat pe X (fostul Twitter) – alte detalii AICI

11:31

Direcția de Informații Militare a Israelului: ”Liderii Hamas se ASCUND în Iran, Qatar, Liban sau Turcia și conduc activitățile teroriste”

Liderii de la cel mai înalt nivel politic și diplomatic al organizației teroriste Hamas trăiesc și acționează din afara Fâșiei Gaza, a anunțat – luni, 6 noiembrie – Direcția de Informații Militare a armatei israeliene.

IDF a enumerat peste un sfert dintre oficialii Hamas, inclusiv înaltul oficial Ismail Haniyeh, care operează în afara Gazei, inclusiv în Iran, Qatar, Liban și Turcia.

Ismail Haniyeh – duminică, 5 noiembrie, s-a întâlnit cu ayatollahul iranian Ali Khamenei – este șeful biroului politic al Hamas, care operează din capitala Qatarului, Doha. (mai multe detalii AICI)

10:31

Activista Ahed Tamimi, ARESTATĂ de IDF după ce a cerut uciderea evreilor din Cisiordania: ”Vă vom măcelări, ce v-a făcut Hitler a fost o glumă”

Armata israeliană a anunțat că a fost arestată Ahed Tamimi, cunoscută militantă pentru cauza palestiniană. Tamimi a postat pe Instagram un mesaj în care a cerut uciderea evreilor din Cisiordania, transmițând că Holocaustul declanșat de Hitler a fost ”glumă” pe lângă ceea ce se va întâmpla acum.

Ahed Tamimi, în vârstă de 22 de ani, a fost arestată luni dimineață de către IDF , potrivit presei israeliene care citează rapoarte palestiniene. (alte informații AICI)

10:08

VIDEO | IDF a preluat controlul unui avanpost HAMAS din Gaza. Mai mulți lideri ai teroriștilor au fost eliminați

Potrivit informațiilor furnizate de armata israeliană (IDF), în cusul nopții de duminică spre luni a fost preluat controlul asupra unui avanpost Hamas din Gaza, iar mai mulți lideri ai teroriștilor au fost eliminați.

Unul dintre aceștia este Jamal Musa,”responsabil cu securitatea specială a mişcării Hamas”. (Continuarea AICI)

10:08

Războiul dintre Israel și gruparea Hamas continuă, iar atacurile forțelor israeliene asupra teritoriilor palestiniene sunt din ce în ce mai puternice.

GÂNDUL vă prezintă, în regim Live Update, situația din Israel și teritoriile palestiniene.

SUA au anunțat că un submarin nuclear american a sosit în zona operațională a Comandamentului Central al SUA din Orientul Mijlociu. De altfel, Comandamentul a publicat luni o fotografie cu submarinul trecând prin Canalul Suez, informează Jerusalem Post.

Identitatea submarinului nu a fost dezvăluită și nu se știe dacă este unul dintre cele patru submarine care transportă rachete de croazieră Tomahawk sau dintre cele 14 submarine care transportă rachetele balistice Trident-II. Cu toate acestea, sursa citată notează că submarinul este o întărire semnificativă pentru forțele americane din regiune.

Șeful CIA a ajuns în Israel

Între timp, șeful CIA, William Burns, a sosit în Israel, potrivit presei americane.

Acesta urmează să poarte discuții cu privire la continuarea luptei împotriva Hamas și problema ostaticilor israelieni.

Referitor la aceștia din urmă, Israelul estimează că mulți dintre cei peste 240 de cetățeni ținuți ostatici de Hamas în Fâșia Gaza sunt încă în viață.

O sursă diplomatică israeliană a transmis că presiunea unei eventuale campanii militare la sol poate determina gruparea Hamas să accepte un eventual acord de încetare a focului.

Forțele aeriene ale Iordaniei au trimis luni dimineață asistență medicală către spitalul de campanie iordanian din Gaza, potrivit unei postări pe X a regelui Iordaniei, Abdullah.

„Un avion al Forțelor Aeriene Regale a trimis asistență medicală de urgență folosind parașute către spitalul de campanie iordanian din Gaza, ale cărui provizii erau pe cale să se epuizeze din cauza întârzierii livrării ajutoarelor prin punctul de frontieră Rafah”, a anunțat agenția de știri de stat a Iordaniei, citând o sursă militară.

Un înalt oficial israelian a declarat că operațiunea a fost efectuată în coordonare cu Israelul și cu aprobarea acestuia.

Sursa foto: Profimedia

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple