VIDEO | „Together we can beat cancer” / Patru spitale din România și Serbia vor fi dotate cu aparatură pentru tratarea cancerului

Publicat: 23 10. 2023, 16:16

This browser does not support the video element.

Ministrul Dezvoltării Adrian Veștea și Daniel-Claudiu Maliţa, managerul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, au semnat, luni, contractul de finanțare pentru proiectul „Together we can beat cancer”, finanțat prin Programul Interreg IPA România – Serbia 2021-2027.

Prin acest program, patru spitale, două din România și două din Serbia, vor fi dotate cu aparatură pentru diagnosticul și tratarea cancerului, anunță Ministerul Dezvoltării.

Este vorba de Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, din România, Centrul de îngrijire medicală Kladovo și Centrul de îngrijire medicală Veliko Gradiște, din Serbia.

Prin finanțarea acestui proiect, vom contribui la îmbunătățirea accesului populației din regiunea de frontieră româno-sârbă la servicii medicale de calitate pentru diagnosticul precoce al cancerului, precum și la metode inovatoare de tratare”, a declarat ministrul Dezvoltării, în cadrul evenimentului.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 5 milioane euro, fonduri ce vor asigura și infrastructura tehnologică necesară pentru un sistem de formare de la distanță a personalului medical, fiind organizate și forumuri de discuții privind incidența, diagnosticul și tratamentul cancerului în aria programului.

Foto: Ministerul Dezvoltării

CITEȘTE ȘI:

Klaus Iohannis, la deschiderea Comandamentului NATO din Sibiu: „Continuăm să contribuim la îmbunătăţirea securităţii regionale şi euroatlantice”

VIDEO | Guvernul declasifică ultima parte a arhivei Securității aflate la MApN și o trimite în analiză către cercetătorii CNSAS