Vladimir Putin anunță ce planuri are Rusia în privința României

Publicat: 18 05. 2021, 17:26
Actualizat: 01 06. 2021, 12:40

Relațiile dintre România și Federația Rusă revin pe agenda președintelui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin susține că este pregătit să lucreze la intensificarea legăturilor cu România. Anunțul a fost făcut în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare la Moscova a unor noi ambasadori.

Pritrei ei, şi noul ambasador al României, Constantin Istrate. Agenția  TASS a prezentat punctul de vedere al președintelui Putin cu privire la relațiile româno-ruse.

„Contăm pe dezvoltarea unor relaţii reciproc avantajoase cu România”

Vladimir Putin afirmă că își pune baza în „dezvoltarea unor relaţii reciproc avantajoase cu România”. În acest sens, rușii anunță: „Suntem gata să lucrăm împreună pentru a intensifica legăturile politice, economice şi umanitare” dintre cele două țări. Vladimir Putin a făcut aceste afirmații marți, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Sala Aleksondrovski din Marele Palat al Kremlinului. Cu acest prilej, Putin a primit scrisorile de acreditare de la 23 de ambasadori.

Referitor la România, președintele rus a mai menţionat că „există un bun potenţial de cooperare cu privire la problemele din regiunea Mării Negre”.

  • Printre ambasadorii care şi-au prezentat scrisorile de acreditare la ceremonia de la Kremlin s-au numărat și şefii misiunilor diplomatice din Republica Moldova, Polonia şi Bosnia-Herţegovina, conform site-ului Kremlinului.