• Publicat:
Puterea Gândului

Allez „Bușoa”! Viitorul României depinde de tine

Allez „Bușoa”! Viitorul României depinde de tine
Bine, pe Cristian Bușoi nu te poți supăra. Pe PNL, în schimb, da.

Ori de câte ori apare Bușoi într-un prim-plan oarecare, legat de vreo activitate importantă în partid, ambiguitatea devine, în fapt, personajul principal al episodului.

Cum și-a anunțat europarlamentarul candidatura „solidă” la Primăria Capitalei, anul trecut, cum a început sarabanda candidaților „împușcați” în scufiță, ca-n rulotele de TIR SPORTIV ale vechilor București, când se trăgea cu „nasturi” de plumb în tot felul de figurine din tablă, izbânda generând muzici de fanfară și țipăt strident de flașnetă.

Nu ne-a propus bine propria-i candidatură la președinția partidului, acum două zile, că deja ne-a cuprins vertijul.

Prima, zice Bușoi la lansarea candidaturii:

„Trebuie să revenim la ideile care au mobilizat milioane de români, la România lucrului bine făcut. Să fim un partid modern, să avem curajul să supărăm anumiți oameni, să avem cutezanța să susținem principiile la care ținem. Trebuie să ne clarificăm pe noi înșine, să ieșim din spirala amăgirii pe care o creează PSD, că există soluții miraculoase în economie”.

Ei bine, de această dată trebuie să remarcăm forța mesajului transmis de tânărul politician: și-a dorit să supere „anumiți oameni” și a reușit, imediat, să realizeze ce și-a propus – l-a supărat pe Iohannis! Zice-se că acesta i-ar fi transmis, să-i lase sloganul în pace și să nu-l amestece în confruntări partinice.

Zis și făcut!

La fel de ferm și hotărât, aproape fără să clipească – ați remarcat că, la Bușoi, toate schimbările se petrec spontan, fără grimasă, fără șoc – candidatul s-a conformat.

Așa că, zice Bușoi, la reluare, pe Facebook: „Sloganul cu care mi-am lansat candidatura este România dreaptă, echilibrată și puternică!. Referirea la România lucrului bine făcut ține de o obligație a PNL de a merge mai departe pe direcția deschisă în 2014. Numele Președintelui nu trebuie să fie implicat în competițiile interne din PNL. Este un lucru pe care l-am spus public, constant și răspicat, în ultimele luni”. Dacă nu ani…

Ce am mai înțeles de la Bușoi, citire, „varianta lucrului bine făcut”: „Trebuie să ne clarificăm pe noi înșine, să ieșim din spirala amăgirii pe care o creează PSD…”.

În sfârșit, se explică letargia în care zace PNL de o jumătate de an – el însuși s-a dat prins în spirala amăgirii create de Dragnea, Grindeanu și compania.

Pesemne că tot partidul aștepta cu gura căscată, în curte, la Șosea, să i se toarne pe gât lapte și miere, să crească salariile și să se dea liber la viza de America.

Văzându-l așa de hotărât să se implice, până la capăt, de această dată, și sesizând că în spatele său „sunt cei răi…”, fostul lider liberal, bunul Crin Antonescu, a declarat, imediat, că are „obligația morală” să stea la dreapta lui Bușoi.

Cred și eu că e necesar acest demers.

Noul lider al PNL, oricare ar fi el, trebuie să învețe de la un maestru ce înseamnă să faci o alianță împotriva naturii, cum să te lași îmbrobodit de „prieteni”, și, mai ales, cum să te retragi din joc exact atunci când e mai mare nevoie de tine.

Allez „Bușoa”! Uite că-nfloresc crinii și pe strada ta!  

Inchide