Aroganțele doamnei Firea

Aroganțele doamnei Firea
Publicat: 24/10/2017, 20:13

Dacă și-ar fi dorit, cu adevărat, un centru european, curat, nepoluat, elegant, primărița ar fi propus un perimetru – aici ar putea exista o discuție cu bucureștenii – în care circulația autovehiculelor cu carburant convențional să fie complet interzisă, un „rai al bicicletelor și trotinetelor”, în care să mai circule, pe lângă acestea, doar un număr controlabil de aparate electrice de transport și aprovizionare.

Nu e nimic SF, deși, la prima vedere, ar putea părea.

Doar așa, centrul Bucureștilor, numita „Zonă 0″, poate deveni un centru european de atracție turistică, cu valențe culturale dintre cele mai diverse. Capitala are cu ce se mândri în fața vizitatorilor, de la arhitectura sa eclectică, pusă în valoare de o investiție absolut necesară – inclusiv pentru renovarea, obligatorie, a clădirilor vechi, aflate în pericol iminent de prăbușire, în caz de cutremur -, până la numărul important de muzee, deschise sau în conservare, existente în interiorul respectivului perimetru, Centrul Istoric, parcuri, cursul râului Dâmbovița, curat și adaptat unei navigații de agrement, magazine, baruri și restaurante.

O suprafață cuprinsă, eventual, între Piața Romană și Piața Unirii, (Bulevardul Unirii) pe axa nord-sud, și de la Bulevardul Libertății (Casa Poporului), până undeva la limita străzii Vasile Lascăr – Armand Călinescu, de la vest la est.

Transportul bucureștenilor ar fi asigurat în zonă de linia de metrou, plus mijloacele de transport RATB, de-a lungul străzilor de perimetru.

Altfel, introducerea propusei „taxe de centru” ar ajuta ca o frecție la un picior de lemn, nefăcând altceva decât să bage alți bani la cutia milei primăriei, bonus la bugetul actual al instituției – sume probabil necesare pentru acoperirea salariilor generoase ale conducerilor lanțului întreprinderilor de stat, inventate de edil.

Aroganțele primăriței, care vorbește despre faptul că s-a umplut Bucureștiul de „rable” – sigur, nu toată lumea are banii familiei Pandele, trăind, fiecare, după posibilități, știi și dumneata, remunerație mică, după buget… – nu ajută la nimic.

Bucureștenii, „rablagiți” cum se arată – cam cum i se arătau și „Lenuții”, când trecea, în limuzină, pe lângă ei, în drum spre casă – vor plăti, la o adică, și o taxa de centru, dacă va fi cazul, de vreme ce au mașină. Ceea ce, însă, n-ar descongestiona, în nici un fel centrul Capitalei, nu l-ar face mai curat, mai frumos, mai puțin zgomotos.

Ar umple, doar, încă o dată, buzunarele primăriei.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Mariana GÂJU REZOLVĂ treburile ca MAFIOȚII, pe ÎNTUNERIC, fără MARTORI!
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Anunț ANM! Vreme rea în România
Încă un document pe lângă certificatul verde! E obligatoriu de la 20 decembrie
S-a spulberat basmul! Irina Tănase trăia în teroare? Apropiații celor doi fac declarații explozive
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan