Balaurul Orban și Făt Frumos din Spuma Mării

Balaurul Orban și Făt Frumos din Spuma Mării
Publicat: 01/04/2017, 20:27

Ce face partidul?! Campanie electorală, într-un reflex post-traumatic. Personalități, grupuri, echipe, se aglutinează, se mobilizează, se confruntă tot mai intens, pregătindu-se pentru ciocnirea finală, din congres.

Printre cei mai activi candidați la fotoliul prezidențial, Ludovic Orban. Și el, alături de Cătălin Predoiu, tot un fel de candidat de serviciu. Dacă nu i se va întâmpla neprevăzutul până la votul final, Ludovic va fi unul dintre candidații serioși la șefia partidului.

În rest, pe fondul acalmiei morbide, care a cuprins opoziția în ansamblu, Orban a luat la pas 21 de județe, remarcând, aproape surprins, că se bucură de încredere și susținere din partea trupei partidului, care cere schimbarea liderilor liberali – cine or mai fi ei, astăzi.

„Toți ne spun că trebuie să ne întoarcem să reprezentăm cu adevărat publicul care este apropiat dreptei liberal-conservatoare, adică oameni care trăiesc pe propriile picioare, din afacerea lor. (…) Sunt foarte nemulțumiți de cei care reprezintă public partidul, mai ales la nivel național, în media națională, vor să fie respectați, să se țină cont de punctul lor de vedere, vor ca deciziile să nu mai fie luate la București în spatele ușilor închise, ci prin consultarea amplă a bazei partidului. Primarii, viceprimarii, consilierii locali sunt implicați în comunitățile locale și simt cel mai bine pulsul, ai nevoie de implicarea lor pentru că ei îți dau cele mai bune informații referitoare la un proiect politic, acțiune politică, decizie, poziționare, inclusiv despre lideri. Vor să nu mai fim reactivi, ci să să avem inițiativă și să impunem noi teme”, a afirmat Orban, precizând totodată că va fi cât se poate de „discret”, în privința alegerilor din teritoriu, îndemnându-și colegii să-i aleagă pe cei mai performanți. „Le-am spus tuturor să nu țină cont de unde provine un candidat, ci doar dacă este într-adevăr performant, dacă are experiența și capacitatea de a duce partidul la victorie. Nu mă voi implica în nicio competiție în nicio filială județeană”, a mai spus Orban.

Dincolo de discursul „reformator”, în backstage, pe după faldurile țesute în urzeli prietenoase, se poartă lupte „înfundate”, ca într-un teatru al umbrelor.

Contracandidații lui Orban sunt băgați în ședințele făcătorilor de strategii: „performanțele electorale” ale lui Ilie Bolojan au fost intens criticate, după non-performanța înregistrată anul trecut, distrugătoare de imagine și generatoare de datorii. De asemenea, eventuala desantare a lui Dacian Cioloș în partid este, și ea, născătoare de frisoane și refuzuri hotărâte.

Orban însuși, deși declară senin că va fi stimulat de orice altă candidatură, anunțată în partid, se „războiește” pe față cu o fantomatică participare la vot, a lui Cristian Bușoi.

„Orice candidatură este binevenită. (…) Este binevenit orice fel de candidat. Am spus și când s-a vorbit despre venirea lui Ilie Bolojan, și când s-a vorbit despre venirea lui Dacian Cioloș în PNL și spun același lucru și despre Făt Frumos din Spuma Mării care se tot anunță și care eu bănuiesc despre cine e vorba. Și nu cred că această anunțare, că această prevestire are nevoie de prooroci. Să spună domnul Bușoi când vrea să se înscrie în cursă hotărât: eu vreau să candidez la președinția PNL, ce-i mare filosofie?„,

Cum s-ar spune, „candidatul Bușoi” îi va întoarce serviciul „candidatului Orban”, de la locale. Cum s-ar spune, nimic nu se uită, totul se transformă.

În consecință, opoziția pare să respire, încă, mai ales în confruntări intestine.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...